Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Két nyelv szinten tartása,...

Két nyelv szinten tartása, harmadik tanulása, milyen módszer lenne jó?

Figyelt kérdés

Másfél éve tettem le a felsőfokút németből. Sajnos azóta nem nagyon kellett használnom a nyelvet, és érzem, hogy kicsit megkopott. Angolt öt éve tanulok, a középfokú most lett meg. Szeretném ezt is szinten tartani, illetve felsőfokig fejleszteni. Nem a nyelvvizsgák miatt tanulok, de azt hiszem, a fejlődés méréséhez nem árt, ha nyelvvizsgát is kitűzök magam elé. Emellett egy hónapja kezdtem el olaszul tanulni.

Hogyan érdemesebb tanulni? Minden nap egy kicsit mindegyikkel, vagy beosztani, hogy pl hétfő szerda olasz, kedd csütörtök angol, péntek német? Szeretnék minél hatékonyabban tanulni.

2018. nov. 22. 14:07
 1/2 anonim ***** válasza:
17%
Dobd el az olaszt, és tanulj minden nap egy kis angolt. Németül meg nézz filmeket, sorozatokat. Felesleges halmozni a nyelveket, viszont az angolból a felsőfok a minimum szint.
2018. nov. 22. 14:33
 2/2 A kérdező kommentje:
Ilyen valasztol feltem.. Nem dobom el az olaszt, mert szivem vagya volt mar regota! Ugy voltam vele, amint megvan az angol egy tarsalgasi szinten, allok is neki. Nem lehet leelni ugy egy eletet h muszajbol tanulok nyelvet, amit szeretnek azt meg kihagyom. Annak se latom ertelmet h majd kesobb allok neki, mert a németet rt angolt ugyanugy szinten kell tartani akkor is, tehat ugyanaz lenne a kerdesem.
2018. nov. 22. 15:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!