Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Szerintetek melyik lenne a...

Szerintetek melyik lenne a jobb nyelvtanulás szempontjából (tanfolyam vagy CampLeaders)? Esetleg más ötlet?

Figyelt kérdés

Azt azért nem akarom kijelenteni, hogy tudok angolul, mert mindig van mit tanulni és fejlődni, viszont tényleg van már egy alap tudásom. Van nyelvvizsgám is és jelenleg is angol szakos vagyok az egyetemen. A tanulmányaimmal úgy érzem, hogy nincsen probléma, jól teljesítek és értem a nyelvet, írásban is jó vagyok, ugyanakkor szóban már problémásabb a dolog. A kiejtésemen is van mit csiszolni, valamint jó lenne, ha sokkal gördülékenyebben és természetesebben is ki tudnám fejezni magamat (pl. spontán módon, egy szimpla beszélgetésnél érthetően és logikusan meg tudjam fogalmazni a gondolataimat, főleg ha valami komolyabb témáról van szó). Az egyetem elég sok időmet elveszi, úgyhogy év közben nem igazán van időm ezzel normálisan foglalkozni és bár vannak szemináriumok, nyelvfejlesztés stb., de azért az órákon sincsen sok lehetőségünk ezt gyakorolni. Szóval a nyáron szeretnék kezdeni magammal valamit.

Gondoltam a campleaders-re és igazából én talán inkább efelé hajlok... Anyanyelvi környezet, "igazi angol" és ott tényleg az van, hogy valamilyen módon meg kell értetned magadat, kommunikálni kell. Ugyanakkor oktatható készség hiányában csak a kisegítő személyzet jöhet szóba (pl. konyha, mosoda, takarító, security stb.). Többen mondták, hogy szerintük ez annyira nem jó ötlet, mert így nem vagy annyira kapcsolatban az emberekkel, az amerikai gyerekekkel és pláne nem merülnek fel komolyabb vagy összetettebb témák. Emiatt egyesek szerint jobb ötlet lenne a nyelvtanfolyam, mert ott legalább kapok segítséget... Én is gondolkoztam rajta, de egyelőre nem tudom. Jártam már nyelvtanfolyamokra és akkor jó volt, de úgy érzem, hogy most másra van szükségem. Igazából tényleg csak a beszédet szeretném gyakorolni és nem szeretnék pl. nyelvtant tanulni. Kérdés, hogy egy nyelvtanfolyam ebben mennyit tudna segíteni. Magántanárhoz biztosan nem mennék, mert nekem az nem vált be sosem.

Nincsen olyan nagyon nagyon sok pénzem, szóval pl. nyelviskolák ilyen több ezer eurós 1-2 hetes külföldi tanfolyamaira nem költenék és azt sem engedhetem meg magamnak, hogy csak úgy kiutazzak valahová mindenféle segítség, támogatás nélkül.

2018. nov. 18. 12:00
Sajnos még nem érkezett válasz a kérdésre.
Te lehetsz az első, aki segít a kérdezőnek!

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!