Valaki megtenné nekem, hogy lefordítja ezt a 4 sort Oroszról Magyar nyelvre?
Нам, нам бы творить Но за пределах общих
Нам, дарить любовь Но нас судили вобщем
Он был готов убежать Но все мысли в правах
Был готов рассказать, но могилы молчат
Köszönöm szépen előre is:)

"Mi, teremtünk, de túl az általános
Szeretetet adunk, de általánosságban megítélt minket
Kész volt elfutni, de minden gondolatnak igaza volt
Kész volt elmondani, de a sírok hallgatnak" valami ilyesmit jelent, csakugye így nem beszélünk magyarul. Nem vagyok a toppon oroszból, szóval lehet, hogy valamit rosszul fordítottam, valamint tudom, hogy magyarul ez kicsit helytelenül hangzik, de nem tudtam jobban fordítani.

Hali, én is néztem már, mivel az orosz meglehetősen közel áll kicsi szívemhez, ha nem is közel, mint a magyar, de szégyenkezve ismerem be, hogy nékem bizony beletörött a bicskám. Az egyetlen biztos pont az utolsó sor, amit egész jól fordított a gugli.
- Kész volt mesélni/elmondani, de a sírok hallgatnak.
Közben tucatszor is meghallgattam, kerestem, hátha találok használható angol ferdítést, de amit találtam, az csak azokat a részleteket tartalmaztam, amit amúgy is értettem. :(
Az eleje kb. biztos:
-Teremtenénk, de ?az általános? határain túl
Hivatalosan nincs olyan szó, hogy "вобщем" - igen, tudom, a dalban így van, de akkor is...
Mivel nincs "бы", nem merem úgy folytatni, hogy "adnánk szeretetet, de mindegy/minek, úgyis elítéltek" :(
A harmadik sorral csak az a gondom, hogy a "minden gondolatnak igaza volt" legjobb tudásom szerint úgy van oroszul, hogy "все мысли были правы" -- a "в правах" nálam a joghoz kötődik, de nem tudom ehhez a szövegkörnyezethez kötni - pl. porazsényije v pravah, amikor megfosztanak a jogaidtól - (akkor már jobb, hogy igazak a gondolatok:), ill. mosolyogtató, de a szó egyébként jogsit jelent, oké, itt elöljárós esetben, azaz "jogsiban", s ennek sincs semmi értelme - bocs, nem tudom kihagyni: [link] hajrá, jogsi ;)
Ne haragudj, hogy nem tudtam többet segíteni, gondolom, jó nagy lepontozás lesz a vége sokak részéről, de abból indultam ki, hogy gyakran mások találgatásait olvasva ugrik be egy jó megoldás (mint az ötletbörzén), hátha valakinek pont az én gyenge próbálkozásom ad ihletet.
üdv
:)

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!