What are they work?
mi a feladatuk?
ez azt jelenti?

4, az nem úgy lenne, hogy mivel "ők" és az ő feladatuk és emiatt kéne are??
hogy az alany száma dönt?? egyes számokba is van (he is, she is)
többes számnál pedig are (you are, they are, we are)
csak kérdezem

6,
oké, köszönöm :D
enyivel is okosabb lettem, nekem a világért nem esett volna le
mindenkepp are.
es amugy is helyesen tasks

A fenti kérdés így helytelen. Olyan lehetne, hogy:
- What are they working on? - Min dolgoznak (jelenleg, ott a szomszéd szobában)? Itt az "are" a "they"-re vonatkozik.
- What do they work/do? - Mit dolgoznak/csinálnak, mi a foglalkozásuk?
- What is their job? - Mi a foglalkozásuk/kiosztott feladatuk? Az "is" a "job"-ra vonatkozik. Általánosságban kérdezünk a munkáról, ezért nem tesszük a foglalkozást többesszámba. Ha többesszámot használnánk (are, jobs), az inkább arra kérdezne rá, több embernek mi a (különböző) foglalkozása. Szövegkörnyezettől függően mindkettő helyes lehet, de csak a megfelelő párban (az are + job helytelen, az are nem a they-re vonatkozik).
- Ha nem hosszan tartó foglalkozásra, hanem aktuálisan kiosztott feladatra akarsz rákérdezni (pl. egy nagytakarításnál milyen feladatott osztott ki a szülő a gyereknek), akkor task-ot kell használni. Én a mi a feladatuk? kérdést úgy fordítanám, hogy what is their task?, feltéve, ha nem tudom, hogy az egyik személy kukta, a másik raktáros, a harmadik takarító, mert akkor bizonyára nem eltérő feladatokat kaptak.
- A magyarban a feladat kétértelmű lehet. Ha egy szerkezet feladatára kérdezel rá (mi a feladata a sebességváltónak?), akkor szerepkörről van inkább szó, ebben az esetben a role használatos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!