Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Mit gondoltok arról, ha...

Mit gondoltok arról, ha valaki általános iskolában a szokásos angol/német opció helyett egy másik nyelvet (egészen konkrétan: franciát) kezd el legelsőnek tanulni?

Figyelt kérdés

Nem vagyok nagy nyelvész, szimplán csak kuriózumnak tűnik, hogy egy általános iskolában van lehetőség franciát tanulni, amely ráadásul világszinten bőven lehet olyan hasznos, mint mondjuk a német.

A későbbiek szempontjából jó alapnak számít a francia nyelv struktúrája?

Valamelyik oktatási titkár néhány éve nyilatkozta azt, hogy első idegen nyelvként sokkal érdemesebb németül tanulni angol helyett, mert a német nyelvtan sokkal komplexebb rendszer, amely erőteljesebb gondolkodásra, logikai készségek kiépülésére készteti az emberi agyat. A franciával is hasonló a helyzet, nem? Az angolnál mindenképpen bonyolultabb nyelvtannal rendelkezik.

2018. okt. 9. 21:21
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
52%

Olyan osztályba jártam, aminek a fele angolos, másik fele németes volt. Az összes angolos csoporttársam mondta, hogy szenvednek a ragozós nyelvekkel(német, francia stb), mert értelemszerűen ilyen az angolban jóformán nincs is. De ezt nem én találtam ki, ez amolyan általános igazság, több pedagógustól is hallottam.

2018. okt. 10. 18:22
 12/15 anonim ***** válasza:
68%

Hát én pedig angol tagozatos suliba jártam, és az angol volt az első idegen nyelvem. Utána tanultam még 10+ idegen nyelvet, és soha nem szenvedtem semmilyen ragozással. A gyerekeim detto. A jelenség, amiről beszélsz, egyszerűen nem létezik. (És, ráadásul, egy "ragozós" nyelv tanára vagyok.)

Azon túl, hogy valószínűleg angolul se tudsz rendesen, hiszen ott is van fordított szórend, például:

Not only did...

Should you need...

Nor do we...

Had I not noticed that...

Ne mondd már, hogy ez és a még ennél is bonyolultabbak nem adják fel eléggé a leckét... persze, ha soha nem találkozol ezekkel, akkor nem.

2018. okt. 10. 18:31
 13/15 anonim ***** válasza:
45%

Úristen, hogy te mekkora nagyképű egy ember vagy😀Csak azért, mert neked személy szerint az angol után nem okozott gondot a többi nyelv, még másoknak lehet. Bár ekkora arccal szerintem nem vagy tisztában azzal, hogy rajtad kívül mások is léteznek.

Amúgy képben vagyok az angol nyelvvel, most készülök IELTS vizsgára, mert jövőre Angilába jelentkezek mesterképzésre. Emellett németből és oroszból vannak felsőfokúim és bátran állítom, hogy összetettebb a nyelvtanuk, mint az angolnak, DE azt sehol nem írtam, hogy az angol könnyű lenne, sőt pont én írtam azt, hogy idővel egyre nehezedik.

2018. okt. 10. 18:36
 14/15 anonim ***** válasza:
71%

Én vagyok a nagyképű? (?) Te kezdtél el érvelni a saját tapasztalatoddal, én meg cáfoltalak az enyémmel. Ennyi történt. Plusz még te hencegsz a felsőfokú nyelvvizsgáiddal... szerintem ennyit erről.

Egy ragozós nyelv tanára vagyok, ráadásul egyetemen, 15+ év tapasztalattal. Bizton állíthatom, hogy az általad ködösen hivatkozott "általános tapasztalat" nem valós. Nem küszködnek az először angolt tanulók semmilyen ragozós nyelvvel.

Szerintem túltárgyaltuk. Jó készülést a nyelvvizsgára!

2018. okt. 10. 18:43
 15/15 anonim ***** válasza:
77%
Én németet tanultam általánosban és a gimiben szenvedtem az angollal. Úgyhogy szerintem ez teljesen egyénfüggő.
2018. okt. 11. 22:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!