Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Ha angolul néztek valamit,...

Ha angolul néztek valamit, hogy csináljátok?

Figyelt kérdés
Ha direkt a fejlődés miatt néztek filmet/sorozatot angol nyelven, angol felirattal, akkor minden szónál megállítjátok amit nem ismertek, és megnézitek a jelentését? Vagy megpróbáljátok a jelenetből/szövegkörnyezetből kikövetkeztettni??

2018. szept. 23. 17:19
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Ki következtetem. Nem muszáj minden szót tudni a lényeg az hogy tudd hogy miről beszélnek amit szöveg környezetből ki tudsz következtetni. Persze ha nem jössz rá a szöveg környezetből akkor nézd meg a jelentését, de az az ideális ha ki tudod következtetni a jelentését viszont mindenki más szinten van.
2018. szept. 23. 17:23
 2/4 A kérdező kommentje:
Anélkül is megértem a filmeket, inkább azért gondoltam a szótárazásra, hogy a szókincsem fejlődjön, de vannak olyan filmek, ahol annyi szónál kéne megállítanom, hogy nem tudnám élvezni.
2018. szept. 23. 17:29
 3/4 anonim ***** válasza:
46%
Én sosem nézem felirattal, mert úgy a szöveget nem hallgatom hanem olvasom. VIszont ha egy-egy szót nagyon nem értek, akkor azt megkeresem szótárban és felírom magamnak. De általában a szöveget próbálom megjegyezni, nem a szavakat, az sokkal többet segít.
2018. szept. 23. 17:33
 4/4 anonim ***** válasza:
Ha most kezdesz angol hanggal nézni, akkor először mindenképp magyar feliratotot tegyél rá és hallgasd, próbáld megérteni, hogy mit mondanak. Aztán majd érzed, mikor jöhet az angol subtitle ;)
2018. szept. 26. 00:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!