Régi szótárral nyelvvizsgázni tényleg nem jó ötlet?
Figyelt kérdés
Hamarosan szeretnék megpróbálkozni egy francia középfokú nyelvvizsgával.Olyan vizsgára mennék ahol szabad szótárt használni az írásbeli vizsgarész folyamán.Van is itthon egy szótáram,még a nagynénémtől kaptam.A tanárnőm észrevette órán,hogy milyen régi szótáram van.Belenézett és mondta,hogy 1962-ben adták ki. Azt mondta, ha nem akarok megbukni vegyek egy minél frissebb kiadású szótárat.Mert abban újabbak a szavak.Most lehet,hogy én vagyok a hülye,de nem igazán értem..Az elmúlt ötvenhat év alatt tényleg olyan rengeteget változott a francia nyelv szókincse,hogy ez probléma lehet?Tudom,hogy egy nyelv sem állandó és mindig változik valamennyit a szókincse, idegen szavak kerülnek bele..De azért olyan rengeteg csak nem,hogy ez probléma legyen.Vagy igaza volt? :D Vegyek újat?2018. szept. 19. 17:13
1/4 anonim válasza:
Én meg azt mondom, hogy talán hallgass arra, akinek van is fogalma a dologról. Ha egy szótár miatt meg tudsz bukni, akkor te még ne menj vizsgára.
3/4 anonim válasza:
Lehet, hogy néhány szó nincs benne (az én szovjet orosz szótáramból is hiányzik néhány mai üzleti kifejezés), de nem hiszem, hogy emiatt megbuknál... Én is a szovjettel vizsgáztam felsőfokon amúgy, és lám megvan.:)
Úgyhogy hajrá! Sok sikert!:))
4/4 anonim válasza:
Nezd meg az Orszagh fele 70’s szotarakat. Sok hulyeseg volt benne, ami azota ki lett javitva.
Pl. gyalogos - foot passengers - pedestrian
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!