Oroszt megérheti tanulni ha a tervem az, hogy Németországba költözök?
Angolt jól beszélem már, évek óta fejlesztem, szinten tartom stb (felsőfok), németet csak most kezdtem el kb alapfokon vagyok most, Németországba majd 1,5 év múlva fogok költözni. De most lehetőségem lenne még ingyen oroszt is tanulni, kb A2 szintig készítene fel, a következő félévben pedig B1 szintre.
Nem lenne nehéz egyszerre a némettel?
Egyáltalán van értelme, ha úgy is tudom hogy hova akarok menni, és ott nem tudom, hogy az orosz mennyire lehet értékes vagy hasznos..
Valaki tanács? köszönöm előre,
Szerintem több értelme van annak, hogy egy nyelvet használható szinten elsajátítasz, mintha kettőn úgy-ahogy makogsz: a B1 kb. az lenne, hogy alapszinten nagyjából elboldogulsz egy hétköznapi szituációban (bolt, étterem, stb.) de egy kötetlen beszélgetés még nem menne rendesen.
Én a helyedben minden erőmmel a németre összpontosítanék: ha tudod előre, hogy az fog kelleni, szerintem ne oszd meg a figyelmedet. Alapszintről használható fokú nyelvtudást elérni másfél év alatt sem lesz egyszerű, ha mondjuk egyetem vagy munka mellett tanulsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!