Ha nekem van egy középfokú angol nyelvizsgám, nekem attol még kell érettségit csinálnom (azt is közép szinten)?
Csak mert egyik tanár ezt mondja a másik mást.
Az angol tanárom azt mondja kell, a felkészítő tanárom viszont azt hogy nem. Most akkor mi van? Ki mit tud? Hogy van ez?
Mindenképpen kell egy idegen nyelvből érettségizned. Fordítva viszont igaz az, hogy ha van egy 5-ős szintre megírt emelt szintű nyelvvizsgád, akkor az középfokú nyelvvizsgának felel meg.
Olyan, hogy a nyelvvizsga kiváltja az érettségit csak a régi rendszerben volt, 2005-óta nincs ilyen.
*ha van egy 5-ős szintre megírt emelt szintű érettségid, akkor az középfokú nyelvvizsgának felel meg.
bocs a figyelmetlenségért
Régebben kiváltotta a nyelvvizsga az érettségit, de most már nem, akár van középfokú nyelvvizsgád, akár nincs, érettségizni muszáj. Pedig nekem is könnyebb lenne, ha elég lenne a nyelvvizsga :/ (11.-es gimnazista vagyok)
Az viszont lehetséges, hogy a 60% felett megírt emelt szintű érettségi kiváltsa a nyelvvizsgát. A 60% felett megírt emelt érettségi államilag elismert nyelvvizsgának számít. Ez viszont téged nem érint, mivel már megvan a középfokú nyelvvizsgád.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!