Mi az oka annak, hogy manapság rengetegen nem tudják helyesen használni a "be" igekötőt?
Engenm sokkal jobban zavarnak az olyan kifejezések mint a lájkolni, pájpolni, "nincs meg a flowingja", marketing menedzsment, stb...
Vannak olyan tudományágak ahol nem csak lusták de böszmék is ahhoz hogy magyarra fordítsák a szakkifejezéseiket.
Üdítő kivétel pl. az informatika, ahol igényesen és frappánsan fordítják le a szakszavakat.
Informatikában pont, hogy nem fordítják le a szavakat...
Tisztelettel egy egyetemi (informatika) tanár
"A nyelv nem tud alkalmazkodni, ugyanis nem élőlény"
A folyó élőlény ha új mederben folyik? Mert az idők kezdete óta folyamatosan vándorolnak a folyók. Akkor ráadásul állat mert mozog is?
A nyelv él, mert élő emberek használják
#8 aztán mi tudsz te Lőrincze Lajosról? Tudod például, hogy pont a bakafántoskodás ellen szólt?
"Lőrincze Lajos lenyúzná a bőrötöket, jogosan!! Én úgyszintén..." - te, ez nem egy vitakulturálatlan megállapítás? :D Csak az ostobák ölik le a hírnököt. Én csak egy nyelvészt idéztem. És! Még azt sem mondtam, hogy egyet értek vele. Te hány éves vagy? Mert az ilyen funkcionálisa analfabéta reagálást 12 évesen már elhagyja az átlagember.
>nyelvművelés
L O L
Talán ha az iskolákban tanítanának nyelvészetet ahelyett, hogy azzal tömnék az emberek fejét, hogy mi helyes és mi van, nem lenne ennyi idióta a témában mint a mellékelt ábra mutatja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!