Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Mennyire nehéz hollandul...

Mennyire nehéz hollandul megtanulni?

Figyelt kérdés
Egy felsőfokú angol és német tudással?

2018. szept. 2. 07:54
 1/3 anonim válasza:
Én is tanulok, szerintem egyáltalán nem nehéz
2018. szept. 2. 13:53
 2/3 anonim ***** válasza:
Úgy nem nehéz, a holland nyelvre szokták azt mondani, hogy részeg angolok próbáltak németül beszélni :D
2018. szept. 2. 19:25
 3/3 anonim ***** válasza:

Attól függ, milyen környezetben/hol tanulod. Ha nyelviskolába/magántanárnál könnyebb, ha egyetemen, ott nehezebb, mivel mindent alaposan számon kérnek.

Becsapós egyébként, mert én például nagyon jól tudtam németül és angolul is, mielőtt elkezdtem volna. Segíteni segített, de így is rengeteget kellett tanulni (hozzáteszem mi egyetemen tanultuk, mint szakot). Ne várd, hogy majd ha tudsz angolul és németül is, pillanatok alatt el tudod sajátítani. Erre szoktam mondani, hogy az angol breakfast és a német Frühstück nagyon nem egy ontbijt :D

Viszont vannak olyan dolgok pl a németben, amik jelen vannak a hollandban is, de teljesen máshogy használják pl a werden-t.

Vagy pl az angolul és németül is beszélő kollegák csak néznek ki a fejükből, mikor mi hollandul beszélünk :D

Tehát segítség is, meg nem is :) De mindenképpen tudom ajánlani. Maga a nyelv nem nehéz, nincs annyi nyelvtani szir-sz@r, mint pl a németben, vagy ha van is, nem olyan szigorú.

2018. szept. 4. 20:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!