Az eszperanto nyelv, nyelvvizsga letetele, tenyleg konnyebb, mint pl az angol nyelve?
Igen, kb. 4-5-ször kevesebb idő és munkaráfordítást igényel. Ennek több oka van:
- mindent úgy írunk, ahogyan ejtünk (lásd angol, francia, stb. nyelveket)
- nincs igeragozás (lásd pl. orosz nyelv);
- a főneveknek nincs külön nemük (lásd német nyelv, der-die-das);
- az egész nyelvtan egy egyszerű logikai rendszerre épül fel,
- a logikus szóképzési rendszer miatt sokkal kevesebb szógyököt kell megtanulni;
- stb.
A központi www.eszperanto.hu oldalon részletsebb leírást, sok segítséget és oktatási eszközöket is találsz. Létezik internetes tanfolyam is.
Ugyanakkor én is hangsúlyozom, hogy az eszperantó ugyanolyan élő nyelv mint a többi, ezt is komolyan tanulni kell - csak sokkal gyorsabban lehet eredményt elérni! - Sok sikert!
Most hogy végigolvastam a válaszokat, kedvet kaptam eszperantóul tanulni.
Úgy tudom, nemcsak nyelvtudást ad, hanem az eszperantisták egy közösséget alkotnak az egész világon, vendégül látják egymást stb.
Igazából az eszperantónak kellene lennie az egyetlen világnyelvnek, ezt kellene kötelezően tanítani minden iskolában.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!