Miért ilyen gyatra a nyelvvizsgához kapcsolódó leírás?
Sehol egy konkrét szabályzathoz csatolt ismertető, ami meghatározná, hogy mit is kell tudni egy angol középfokú(stb) nyelvvizsgára.
Akár milyen más vizsgáról van szó, pontosan meg szokták határozni, hogy miből kell felkészülni.
Van több angol Oxford könyvem, illetve tesztkönyvek, mégis gyakran látok olyan feladatot, ami benne sincs a könyvben.
A BME alapfokú nyelvvizsgateszt könyvben a nyelvtani feladatsorok 99%-ban se ige, se főnév, se semmi nincs, csak as, a, the, to meg egyéb lehetetlen baromságok.
A könyvben meg kb sehol nem tárgyalják ezeket olyan szinten.
Igazán lehetne egy összefoglaló, ahol tételesen feltüntetik, hogy akkor mit is szeretnének.
Ez a "gyakorolni kell" semmit nem ér.
Van most egy másik nyelvtan könyv is, hát ez is marha jó, hogy az a feladat, hogy egy adott mondatra hogyan reagálsz.
Tehát rohadtul nem is nyelvtan, hanem szólás, közmondás.
Középfokú tesztben mit keres ilyen marhaság?
Miért nem az igeidőken meg a prepozíciókon lovagolnak?
A végén még lehet sikerülne hamarabb a nyelvvizsga?
Már bocs, de az, hogy kiadnak egy könyvet, amiben a nyelvvizsgához hasonló feladatok vannak, az semmi.
Ahogy a totál szubjektív leírások is.
Én ezekből készültem, megtanultam, amit kiírtak, elmentem, azokat kérdezték, amiket felsoroltak és szó szerint _semmi_ meglepetés nem ért. Rá tudok bökni a témakörökre, amiket kérdeztek. 2 nyelvvizsgám van.
Nem egészen értem, ennél mi többre vagy mi másra van szükséged? Pontosan mit keresel? Komolyan kérdezem, szeretnék neked segíteni (nem megy át a hangsúly, de semmi kötekedés nincs benne!).
Oxford könyvekben, de gondolom más könyvben is van tartalomjegyzék, ahol szépen sorolva van, hogy igeidők, műveltetés stb.
Na egy ilyenre gondolok.
Avagy, ha azt a listát tudod, akkor megvan a nyelvvizsga, nincs mese.
Vagy akár a phrasal verbsekről is adhatnának ki listát, mert azzal is nagyon szeretnek szórakozni.
Értem. De ilyen lista sajnos nem létezik. Mert hiába van felírva, hogy igeidők, ezeket alkalmazni kell tudni. Phrasal verbs meg annyi van, mint égen a csillag. Igen, vannak gyakoribbak, de kétlem, hogy ezeket bárki, bármikor összeírta volna. Mindet biztosan nem.
Ez egy 200-as lista: [link]
A nyelvvizsga rendszer (ahogy egy természetes dolgot mérő mesterséges rendszer) nem tud tökéletes lenni. Van, volt és lesz is benne szerencsefaktor mindig is.
A nyelveket nem lehet úgy tanulni, mint gimiben pl. az irodalomtételeket, hogy kidolgozod, bemagolod, visszamondod, ötös. Ez ennél rugalmasabb és szerteágazóbb rendszer.
Ha magabiztos középfokon vagy, akkor sikerülni fog a nyelvvizsgád is, akármelyik rendszerben. A gond akkor van, ha olyan vizsgát erőltetsz magadra, aminek a szintjét még nem, vagy csak éppen hogy érted el.
Ez különösen akkor tud frusztráló lenni, ha sok időt és pénzt fordítottál már rá, és még nem jönnek az eredmények.
Milyen tapasztalataid vannak eddig? Van kedved mesélni róla?
Na nekem pont ezzel van a bajom.
Kiadják a szar könyveket, aztán helló.
Holott simán meglehetne, hogy felsorolja.
Mert simán meglehetne csinálni, csak akkor nem lutri lenne az egész.
Legyen benne a 12 igeidő meg ezek az apró marhaságok, aztán kész.
Már az is előny lenne, ha azt leírná, hogy 200 phrasal verb.
Így marad az, hogy előkotornak valamit, amit amúgy nem is használnak még az angolok se, aztán kész.
Nagyon ki vagy akadva. Érezni abból, ahogy írsz.
Voltál nyelvvizsgázni és ott olyat kérdeztek, amit nem tanultál?
Hogyan készültél?
Ki vagyok akadva, mert összevásárolok egy rakás könyvet, aztán nem is kérdeznek belőle semmit.
Most teszteket töltöttem ki.
Ami mégis kapcsolódik a könyvhöz, az jó.
Viszont van egy rakás olyan, ami nincs benne.
"All" szerkezet.
Vagy volt olyan, hogy itt nem bírták megmondani, hogy a tesztben lévő mondat mit jelent, sőt írtam az összeállítónak, máig nem írt vissza csak hablatyolt, hogy ez melyik teszt, mintha számítana valamit :D
Annyira szánalmas.
Minek kéne kiadniuk?
Tudsz beszélni vagy nem? EZ a lényeg, a többi hülye formaiság.
A középfokúval kitörölheted a seggedet kinti környezetben meg nagyobb cégeknél is :D
Esetleg keress nivosabb nyelvvizsgat. Telc vagy ECL stb.
Nemzetkozileg is elfogadott, a jovoben jobban jarhatsz vele (kitudja hova sodor az elet), mint egy BME vagy Origo vizsgaval
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!