Szerintetek van értelme idegen nyelvet tanulni csupán kedvtelésből?
Persze, a memóriát mindenképp fejleszti, és fejlődik a kifejezőképességed is. Ha szórakoztat, bőven megéri, mert hiába ritka (bár emiatt lehet, hogy még kifizetődőbb megtanulni, hisz több emberrel tudsz szót érteni), mégiscsak egy nyelv, amit beszélnek emberek. Én sok emberről tudok, akik heccből tanultak nyelveket, és élvezték is.
Megtudhatom, hogy melyik nyelvről van szó?
Ebben teljesen igazad van, hogy nincs haszontalan nyelv! Sőt, igazából tényleg előfordulhat, hogy kelleni fog, mert olyan munkám lesz valószínűleg, ahol rengeteg emberrel fogok találkozni. Szóval ilyen szempontból abszolút hasznosnak tartom, csak azért van ezernyi más kompetencia, ami talán szükségesebb lenne, de... én ezt szeretem tanulni :) Viszont teljesen meggyőztetek, szóval köszönöm! Egyébként angolból és németből már van nyelvvizsgám, így a diplomához sem "kell" már konkrétan, ez egy teljesen szabad választás, hogy tanulom.
"Ha motivált vagy, nagyon gyorsan haladsz, tapasztalatból tudom."
Ezt értsem úgy, hogy te is tanultál/tanulsz svédül? Vagy csak általánosságban a nyelvekre értetted? Az első esetben, ha van valami könyv/kurzus/segédanyag, amit tudsz javasolni hozzá, szívesen fogadom.
Köszönöm még egyszer a válaszokat! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!