Hol érdemes folytatni a nyelvtanulást, külön tanár vagy nyelviskola?
Nekem egyik sem jön be, időgondok miatt, marad vmi online tanfolyam.
Vagy távoktatás.
De ha már választani kell, akkor iskola és csoportos kurzus, jobban fejlődik a kommunikáció szerintem.
hmm...köszi!
nem egyszerű...én is jobban szimpatizáltam a tanfolyamokkal, de egyik ismerősöm egy időben tanított nyelviskolában, és azt mondta, hogy az alapján amit ott látott nem ajánlja, mert nem arra megy ki, hogy minél jobban megtanuld a nyelvet, hanem, hogy a lehető legtöbb pénzzel lehúzzanak....
persze ez lehet h a tanárnál is előfordulhat, nem tudom :(
Lehetséges, hogy az első válaszolónak volt egy rossz tapasztalata magántanárral, de ebből ilyen általánosítást leszűrni nagy merészség.
Én inkább azt mondanám, hogy konkrét tanár és konkrét tanfolyam közötti választásnak van értelme. Milyen a szint, miket lehet hallani róla, mennyibe kerül stb. És milyen a te stílusod, hogyan tudsz jobban tanulni. Nem lehet általános választ adni.
tegnap 12:25 vagyok
Nekem mind tanári, mind tanulói szempontból inkább a csoportos tanfolyam vált be a magánnal szemben.
Pár szempont az iskola választásához:
- tanfolyamok típusai és árai (többet kérdezz meg, nem mindig a drága a jó, de az olcsónak is gyakran híg a leve),
- olyanoktól kérdezz az iskoláról és tanfolyamról, akik oda jártak, ne olyanoktól, akiknek valakije járt oda, vagy már hallott a suliról,
- nézz az iskolának utána a neten, egyébként erre az oldalra is kiírhatsz egy kérdést (csak itt ugye mindenki mond, amit akar)
- az sem mindegy, az árban mi van benne (könyvek, segédeszközök, internetes oktatóprogram hozzáférés otthoni gyakorláshoz, házi készítéséhez).
- Ja, legyenek rugalmasak, bizonyos esetekben a hiányzásra ajánljanak pótórát.
Magántanárnál szintén érdemes mostani vagy korábbi tanulók tapasztalatait meghallgatni. Én úgy látom, hogy magántanárt sem hirdetésből választanak az emberek, hanem ajánlásra, tehát legalább egy véleményed már lesz a tanárról.
Az ár nem mérvadó.
Csak egy példa:
Egyetemi tanár, 3000 ft-os óradíjjal a hagyományos, katedrás oktatást vitte. Egy fiatal tanárnő, magán és nyelviskolai múlttal (néhány évnyi tapasztalat) az összes régi módszert megfigyelve csinált egy saját programot, online kiegészítésekkel, szükség esetére távoktatással (ha mondjuk a tanulója elment konferenciára, és órájuk lenne).Ja, és ezt ő 1800-ért csinálta.
Hirtelenjében ennyi jutott eszembe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!