Hogy zajlik a középszintű német szóbeli érettségi? Tényleg szituációk vannak? De milyenek? És van felkészülési idő vagy egyből mondani kell?
nekem a divatról kellett beszélnem, és a szitu hozzá meg egy ruhavásárlás egy plázában. Nem adtak gondolkodási időt, azonnal beszélnem kellett.
júj, már azt hittem végem van! Ez a szitu beszélgetés majdnem megfogott, mert nem a tanárommal beszéltem, hanem egy osztrákkal, és az elég gyorsan hadarta a kérdéseket!
Igen, hivatalosan nincs felkészülési idő, de ha megkérdezi, hogy "Bist du vertig?" te azt mondod, hogy "Nein, még nem végeztem az olvasással." Így szó szerint =). Ezzel is adsz egy kellő alaphangulatot. Én így tettem, pedig rég elolvastam már, csak nem tudtam hogy kezdjem el =).
Én azt húztam, hogy németországban vagyok egy barátomnál, este vacsoráztunk, valamivel elcsaptam a gyomromat és elmentem az orvoshoz. Egyrészt nem vagyok hülye gyerek, talpra esett vagyok, észrevettem, hogy németül fel volt sorolva, hogy mi a bajom =), és mit kérdezzek meg az orvostól =). Ilyenek, hogy fáj a hasam, hasmenésem van, milyen gyógyszert ajánl, stb. Nem volt nehéz belefűzni a mondandómba. =).
Nekem a szituációs gyakorlat nem tartott tovább 3 percnél. Lehet még annyi sem volt. A másik mesélős résznél meg az a lényeg, hogy hazudj, de ahogy a csövön kifér, nem az a lényeg mit mondasz, az a lényeg, hogy MONDD! Lehet valami oltári nagy baromság is, ami rád tökre nem igaz, csak BESZÉLJ BESZÉLJ BESZÉLJ!
Így sikerült felhoznom egy nagyon elrontott írásbeli német érettségit négyesre (60%-ra) 2006-ban.
szia!
nekem egy piros bicajt kellett venni, láttam hírdetésben és meg kellett beszélni hogy mikor hol nézem meg, mennyibe kerül, ilyenek. nem volt vészes
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!