Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » 5 ev alatt lehetseges megtanul...

5 ev alatt lehetseges megtanulni nemetul?

Figyelt kérdés

Napi hany orat kene, hogy foglalkozzak vele, ha megszeretnek 5 even belul tanulni nemetul? Es milyen tanulasi tippeket ajanlotok? Suliban is tanulom, de itthon is szeretnem.

Aki tud nemetul kozuletek, mennyi ido alatt tanult meg?

2018. júl. 31. 21:04
1 2
 1/11 anonim válasza:
47%
Első osztálytól nyolcadik osztályig tanulásom eredménye egy B1-es nyelvvizsga. Heti 6 órában tanultam
2018. júl. 31. 21:59
 2/11 anonim ***** válasza:
43%

német filmek, könyvek

kb fél év alatt meg lehet tanulni, ha suliban is ezt tanulod

2018. júl. 31. 22:12
 3/11 anonim ***** válasza:

Az iskolai, pláne az általánosos nyelvoktatás hatékonysága egy kalap szamócát sem ér rendszerint. 5 évig tanultam angolul, kiváló jegyekkel, de valójában az A2-es szintet épphogy elérve. Ehhez képest most leszek végzős középiskolás és pár hónapon belül terveszem letenni a Cambridge C1 felsőfokot.

Nem tudom, te milyen szintet szeretnél elérni németből, de max 1 évnek elégnek kell lennie egy B2-re, ha mondjuk heti 3-4 nap intenzíven (3-4 órát) foglalkozol vele. Ha van rá keret, iratkozz be egy tanfolyamra vagy keress egy tanárt, hogy az alapokat biztosra tudd. Utána egyre jobban lehet már önállóan is tanulni, filmek, könyvek, internetes segédanyagok stb, de annak én nem vagyok híve, hogy valaki autodidakta módon kínlódjon a német nyelvtannal, mert az úgy nagy szenvedés általában (ez saját tapasztalat, némettel és orosszal is).

Sok sikert!

2018. júl. 31. 22:20
 4/11 anonim ***** válasza:

Heti 2 órában tanultam 2 évig, nem igazán volt valami nagy az elvárás gimiben... Aztán 1 év heti több órában (suliban 4, de jártam heti pár különórára pár hónapig) s meglett a közép C (a szóbelim volt gyenge, mert mindig nagyobb csoportban tanultam, szinte soha nem beszéltem). Tuti ment volna egy év alatt is kicsit intenzívebben, az az első 2 év tényleg nem olyan sokat jelentett.

Ez persze csak egy középfokú nyelvvizsga, megtanulni rendesen több kell. Ha nem vagy nyelvterületen, az azért elég sok év lehet, míg felszedsz egy rendes szókincset és bármikor simán megérteted magad. Én arra a szintre csak angolul jutottam el, rengeteg olvasással és fórumozással (németül is olvasok könyveket, de sokkal kevesebbet. a szókincsnek és helyesírásnak igen jót tesz és szórakozva tanul az ember. csak sok-sok idő kell hozzá). Egypár év után már jobban ír az ember, mint az átlagos anyanyelvű (mivel az rossz helyesírással ír) és nem észrevehető, hogy tanulta a nyelvet. Legalábbis nálam így volt, nem tudom, hogy egy, a saját anyanyelvét sem jól ismerő emberrel mi van. Persze az én szintem se remek még, az a szinte teljes szókincs és a magas művészi irodalmi nyelv... De hát végülis nem vagyok író.

2018. júl. 31. 22:29
 5/11 A kérdező kommentje:

Nem a nullarol indulnek. Az alapszavakat/mondatokat mar tudom. Persze az semmi tudom. A nyelvtannal leszek bajba.

Filmeket, sorozatokat sem szoktam eddig nagyon nemetul nezni, mert akkor a elejen ugy kene filmeket neznem, hogy nem ertenem, de ha megakarok valamennyire tanulni nemetul akkor kenytelen leszek mostantol a filmeket es sorozatokat is nemetul nezni. Elsore biztos fura lesz, de majd megszokom. Nem akarok tokeletesen megtanulni nemetul, persze nembannam, de nem ez a celom hanem az, hogy inkabb kicsit tobb mint kozepszinten beszeljek nemetul, hogy majd nemetnyelvteruleten boldoguljak.

Amugy a filmekkel, sorozatokkal kapcsolatban annyit, hogy szerintetek, hogy lenne jobb filmeket neznem? Nemetul magyar felirattal, magyarul nemet felirattal, vagy nemetul nemet felirattal?

Szerintetek hogyan jobb? Es ismertek olyan oldalt ahol olyan felirattal tudok filmeket, sorozatokat nezni?

2018. aug. 1. 00:26
 6/11 anonim ***** válasza:
Én németül nézném német felirattal DE (!) olyat amit magyaeul màr nagyon nagyon jól ismerek tehàt rud miről van szó. Viszont a te szinteden én a filmnézést ahhoz hasznàlnàm, hogy megszokjam a nyelv hangzàsàt. Magyar felirattal nem javaslom mert automatikusan az íràst olvassa el az ember, fordítva meg végképp nem, azzal ag erővel könyvből is olvashatnàd.
2018. aug. 1. 04:50
 7/11 anonim ***** válasza:
előző jav. :rud-tudod
2018. aug. 1. 06:35
 8/11 anonim válasza:
Amikor én alapszinten voltam az én tanárom azt javasolta h kezdésnek olyan meséket nézzek meg németül amiket már ismerek. Ez lehet hófehérke vagy bármi :)
2018. aug. 1. 09:53
 9/11 anonim ***** válasza:

A mesék tényleg nagyon jók, hiszen egyszerű nyelvezetük van, dedósak, de hát a német kicsik sem a Cobra 11-et nézték annak idején:) (persze ki tudja).

Filmeket először szerintem nem kell erőltetni, tényleg csak a hangzás miatt jók maximum, egyébként élvezhetetlen lenne, ha minden egyes feliratot fordítgatnod kéne. A magyar felirat pedig nem igazán hasznos, mivel arra figyel az ember az eredeti szöveg helyett.

Esetleg keress német zenéket, amik tetszenek és fordítgasd a szövegüket.

2018. aug. 1. 12:16
 10/11 A kérdező kommentje:

Koszonom szepen a hasznos valaszokat! Igen en is arra gondoltam, hogy talan ugy majd jobb lenne filmeket nezni, hogy nemetul-nemet felirattal. De igazatok van, egyenlore filmeket meg nem nezek csak olyanokat amiket mar vagy 1000szer lattam es tudom a szoveget. Igen, a mesekre en is gondoltam, hogy azokat kene neznem nemetul, mivel annak konnyu a nyelvezete. Ugyis van par kiskori mesem amiket visszaakartam nezni, szoval azokat nemetul nezem. :)

Koszonom szepen! :)

2018. aug. 1. 16:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!