Az angol emelt érettségi mennyire nehezebb mint a B2-es Euro-s nyelvvizsga?
Figyelt kérdés
Úgy hallottam hogy nagyjából azonos szinten van a kettő, de az emelt érettségi talán egy kicsit nehezebb. Tapasztalat?2018. júl. 11. 11:39
1/6 anonim válasza:
Ugyanaz a szint, a szókincs és a nyelvtan nehézsége.
2/6 anonim válasza:
Bocs, de arról fogalmam sincs, hogy egy Euro-s nyelvvizsga milyen és kb. milyen nehézségű. Viszont a BME középfokú nyelvvizsgás feladatait sokkal könnyebbnek éreztem, mint az emelt angolos érettségik. Ez szerintem azért elég sok mindenen múlik, pl. milyen nyelvvizsga, milyen feladatokkal, kinek minaz erőssége vagy gyengesége és az adott évben éppen hogyan sikerült összeállítani a feladatokat. Ha azért kérdezed, mert gondolkozol rajta, hogy megcsináld és nem tudod, hogy kb. milyen nehézségű, akkor szerintem az a legegyszerűbb, ha kipróbálod és megnézed magad. Az oktatas.hu-n megtalálható az összes korábbi feladatsor (amit szerintem gyakorlásként is érdemes megoldani) a megoldással együtt, illetve a részletes követelmények is.
3/6 anonim válasza:
Ja és egyébként egyáltalán nem vészes vagy nehéz az emelt sem, szerintem egy B2 szintnek ténylegesen megfelel.
4/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a gyors válaszokat. Megnézem ezt az oldalt amit írtál:)
2018. júl. 11. 12:52
5/6 anonim válasza:
Ahogy fölöttem írták, a nelvi szint ugyanaz. Az írásbeli feladattípusok különböznek. Amíg az Euroexam kizárólag kommunikációs készségeket ttesztel, addig az érettségin vannak kimondottan nyelvtani hattértudást mérő feladatok.
6/6 A kérdező kommentje:
Köszi az infót :)
Azt tudom hogy az Euro-s nyelvvizsga nagyon nagy hangsúlyt fektet a kommunikációra de az emelt szóbelire is akkor ez érvényes gondolom. Úgy hallottam hogy a vizsgáztatóval kell érvelni egy adott témában vagy valami ilyesmi.
2018. júl. 11. 21:13
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!