Milyen könyveket olvassak hogy fejlesszem a szókincsem?
#1 vagyok. Nem tudom, miket olvastál már magyarul, de írok egy listát a könyvekről, amiket én nagyon szerettem amikor ennyi idős voltam. Sok külföldi szerzős, de attól még olvashatod magyarul is :). Többségük régi könyv, sokat megtalálsz az előző válaszoló által linkelt Magyar Elektronikus Könyvtárban.
Magyar történelmi kalandregények:
Tatay Sándor : Kinizsi Pál ( rövid)
Örsi Ferenc: A Tenkes kapitánya (rövid)
Fekete István: A Koppányi aga testamentuma (rövid)
Egyéb kalandregények:
Orczy Emma: A vörös pimpernel (rövid, romantikus, a francia forradalom idején)
Paul Féval: A púpos ( közepesen hosszú, izgalmas, francia történelmi)
Rafael Sabatini: Blood kapitány viszontagságai (közepesen hosszú, kissé nehézkesen indul, de fordulatos, izgalmas kalóz-romantika)
Johann David Wyss : Robinson család (hajótörést szenvedett család története, cselekményes, közepesen hosszú)
Karl May: Winnetou (indiános, elég hosszú, kicsit nehézkesen indul)
Anna Jürgen: Az irokézek fia (indiános, kevésbé kalandos, de könnyen olvasható, közepesen hosszú)
Mándy Iván: Robin Hood (rövid, fordulatos)
Lian Hearn: A fülemülepadló (közepesen hosszú, japán hangulatú kicsit fantasy kalandregény)
Egyéb:
Raoul Renier: A hitehagyott (fantasy, érdekes hangulatú, közepesen hosszú)
Szabó Magda: Abigél ("klasszikus", nagyon jó történet, közepesen hosszú)
Rejtő Jenő: Az előretolt helyőrség (egyéni humorú, pörgős történet, viszonylag rövid)
Rejtő Jenő: Csontbrigád
Rejtő Jenő: A tizennégy karátos autó
És amit szerintem mindenképp érdemes:
Móra Ferenc: Kincskereső kisködmön (rövid történetek fűzére, megható, nagyon szép nyelvezetű klasszikus)
A fentiek nem mind nagy irodalmi művek, csak olyasmik, amiket én élvezettel olvastam :). Bármi amit olvasol, fejleszti a szókincset, szóval válassz nyugodtan olyat, ami tetszik is!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!