Sorry for keeping you waiting, sorry for keep you waiting!?
Figyelt kérdés
Melyik mikor helyes, hol kell használni?2018. jún. 12. 16:44
1/6 anonim válasza:
Prepositionök után, mint a for, nem állhat bare infinitive, csak gerund.
2/6 anonim válasza:
a for keeping az helyes lenne mivel prepozicio utan tenyleg gerund vagy fonev johet
VISZONT
a gyakorlatban nem FOr-al mondjak hanem infinitivet hasznalnak
- valahogy igy>
Sorry TO keep you waiting
- valoszinuleg azert hogy ne kelljen meg furcsan hangzo inget is mondani
hasonloan
Sorry TO disturb you
Sorry TO bother you
Sorry TO interrupt you
Sorry TO trouble
Sorry TO disappoint
I'm sorry TO say...
Sorry TO hear that
Sorry TO be so unhelpful
2 DE
I'm sorry for killing your brother.
I'm sorry for being alive.
Sorry for being honest.
Sorry for sucking your blood.
Sorry for
3/6 anonim válasza:
Isaura megint nagy voltál. Hol tanultál meg ilyen jól angolul? - A többi hülyéra meg ne hallgass. NAGYON hasznosakat írsz...
4/6 anonim válasza:
Sorry for az inkább visszautal megtörtént cselekvésre, sorry to az inkább előreutal, most történő vagy ezután történő cselekvésre.
De persze a sorry + perfect infinitive is visszautal.
5/6 anonim válasza:
Köszönöm 3-as a magasztalást. Privátban válaszoltam a kérdésedre. - Úgy tűnik hogy a nyelvtudás itt fordított arányban van a pontozással. - Nem fogod kitalálni hogy mért...
6/6 anonim válasza:
Tudom milyen érzés ez. A legjobb tanuló vagyok az osztályban. És sok bajom van belőle. A múltkor a legjobb barátnőm leköpött és azt ordította rám hogy te rohadt kis stréber k**va.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!