Milyen szinttől lehet azt mondani, hogy tudok valamilyen nyelvet?
Figyelt kérdés
Amire már azt lehet mondani hogy beszélek angolul
B2 vagy C1? Esetleg több vagy kevesebb?
2018. jún. 8. 15:59
1/5 anonim válasza:
Szerintem általánosságban egy erős középfok felett. Akkor már alapvető témákban választékosan kell tudnod beszélni, de persze attól függ, mi a célod. Én tolmács vagyok angolból, gazdasági területen profinak tartom magam (ami persze azzal együtt igaz, hogy mindig van mit tanulni, örökké fejleszteni kell magunkat),de vannak témák (pl. műszaki, egészségügy), amiket a világért sem vállalnék.
3/5 anonim válasza:
B2 - boldugulsz 80%-ban de 20%-ban bénázol
C1 - 5-10%-ban bénázol
C2 - 1-2%-ban bénázol
a hétköznapi életben
De speckó szókincsed még a C2 szinten sincsen. Azt pluszban kell megtanulni.
pl.
Marketing, Commerce, Business, Legal, Technical, MEdical... English, Math, Biology...
Ez általában nem több mint 100-200 szó
4/5 anonim válasza:
A hétköznapi életben akkor, ha az ABC-ben meg tudod kérdezni az eladót, hogy merre találsz sajtreszelőt és reszelni való füstölt sajtot.
A munkahelyen akkor, ha meg tudsz tartani az adott nyelven egy egy órás előadást önállóan, és értelmes válaszokat tudsz adni az utána feltett kérdésekre.
5/5 anonim válasza:
Szerintem B2-C1. Hozzáteszem, ha bármikor is felmerül beszélgetés során, hogy valamelyikünk beszél egy adott nyelven, a következő kérdés nagy valószínűséggel úgyis az lesz, hogy mennyire, milyen szinten, vagy már magunktól tesszük hozzá. Magyarán szólva nem evidens a dolog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!