Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Hogy lehet egy olyan nyelvet...

Hogy lehet egy olyan nyelvet tanulni, amit nem szeretünk?

Figyelt kérdés

Mostanában kezdtem dolgozni és baromi nagy előnyt jelentene, ha megtanulnék rendesen németül. A bökkenő csak az, hogy idegbajt kapok, ha nekiállok.

Gimiben tanultam másodnyelvként, érettségiztem is belőle, de ez évekkel ezelőtt volt. Szóval most kb értem max, de nagyon nem tudok értelmesen megszólalni. A volt tanárom "megutáltatta" velem és képtelen vagyok azóta tényleg komolyan hozzáállni.

Valakinek van erről tapasztalata, hogy hogy lehet úgy nyelvet tanulni, hogy megszeressük, noha van egy szembenállás vele szemben?

2018. jún. 5. 15:39
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
Pont ugyanebben a helyzetben voltam. Lassan oldódik majd az ellenszenved (kb 1-2 év). Addig is keress egy jó tanárt, az is segít. Nézz filmeket német nyelven ÉS német felirattal. Lassan hozzászoksz és csökken a belső ellenállásod.
2018. jún. 5. 16:13
 2/3 anonim ***** válasza:
Az angollal en ugyanigy vagyok. De leginkabb engem az motival, hogy nagyon maximalista vagyok.:D Ezert mindenbol a legjobb tudasom szerint probalom meg kihozni a maximumot. Meg persze tudom, hogy nyelvet tanulni szukseges. De jobban tanulnek mar inkabb nemetet.
2018. jún. 5. 16:25
 3/3 anonim ***** válasza:
100%
Nézd, ha a munkádhoz kell, akkor kell, és akkor érdeme is, ez egy felnőtt embernek elég motiváció.
2018. jún. 5. 16:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!