Hispanisztika, szlavisztika, anglisztika stb. tanuló emberek, gyakorlatilag mit tudnak dolgozni, ha sikeresen elvégzik az adott szakot?
Figyelt kérdés
2018. jún. 4. 20:25
1/8 anonim válasza:
én is gondolkoztam felettéb naplopó szakmáknak tünnek, de főként nyelvtanárok lesznek ((bár ahhoz minek kell egyetemet végezni))
2/8 anonim válasza:
Nyelvtanárok nehezen, ahhoz tanárira kellene járni. Maximum magántanár, de ott is papírt kérnek sokszor a tanulók...
Multiknál, tolmácsként, fordítóként helyezkednek el általában.
3/8 anonim válasza:
Én először fordítóként dolgoztam, aztán turizmusban foglalkoztam külföldi vendégekkel.
4/8 anonim válasza:
Unokatestvérem orosz BA és MA után az Orosz Kulturális Központnál van, mellette tolmácsolni szokott néha, iszonyú magas óradíjjal. Volt osztálytársam spanyol szak (pontosabban nem tudom) után pedig most gyakornok a mexikói nagykövetségen, mellette magánórákat tart. Igazából én jó lehetőségeket látok ezekben, mondjuk pl. egy szlavisztikával 1000x könnyebb jól fizető munkát találni, mint egy anglisztikával, az már sajnos nagyon telítettnek tűnik.
6/8 anonim válasza:
Konferenciatolmács vagyok nemzetközi multinál (angol-magyar). Előtte SSC-ben voltam egy másik cégnél (itt az angolon kívül a cseh nyelvtudásomra is szükség volt). Fogalmazzunk úgy, hogy az egyetem befejezése óta eddig még sosem voltak anyagi problémáim, pedig ilyen - ezek szerint - "naplopó" szakot végeztem, mint az anglisztika.
7/8 anonim válasza:
Azt nem írtam, hogy nem kifizetődő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!