Melyik nyelvet ajánlanátok az olaszt, vagy a spanyolt?
az olasz és a spanyol nagyon hasonlítanak, még néha értem is az olaszt ( én spanyolt tanulok)!
Én a spanyolt ajánlanám, hiszen hiába csak hobbiból tanulod, talán még hasznod is származhat belőle (sokszor keresnek spanyolul beszélő munkatársakat)!
És a spanyolt mégis több országban beszélik, ellentétben az olasszal...Spanyolul beszélnek MExikóban, D-Amerikában, Spanyolországban, és sok helyen az Usa-ban is második hivatalos nyelv.
Nos, en sokaig megorultem a spanyolert, aztan lehetoseg hijan az olaszba kezdtem bele. A vegeredmeny: imadom az olaszt! :) Szerintem szebb a hangzasa, mint a spanyole.
Melyik a konnyebb? Valaki irta, hogy a nyelvtana a spanyolnak konnyebb. Ez nem igaz, mert a ket nyelv nyelvtana 95%-ban illeszkedik egymasra, ugyanaz a logikaja stb. Nem nehezebb egyik sem a masiknal.
Igaz, hogy tobb orszagban beszelik a spanyolt, mert hat ugye Del-Amerika..de az olaszt Svajcban is beszelik, ami szinten egy csodalatos hely.
Vegulis mindegy, melyiket valasztod, nehezsegi kulonbseg nincs koztuk (vagy nagyon elhanyagolhato).
En az olaszra szavazok! :)
(Tipp: Laura Pausini olasz enekesno kiadta a Io canto c. lemezet spanyolul is, Yo canto cimen. A dalok ugyanazok, csak spanyolra atultetve. Ha meghallgatsz roluk egy-egy szamot, egyreszt meghallod a hasonlosagot a ket nyelv kozott, masreszt eldontheted, hangzasra melyik tetszik jobban.)
hát én spanyolul tanultam pár évig, szóval mindenképp oda húz a szívem...ha arra akarsz építeni, hogy melyik lesz hasznosabb neked a jövőben, akkor is a spanyolt mondanám. ha szeretnél építeni a nyelvre (pl. más nyelv tanulása), akkor szerintem mindegy..ha már elég jól beszéled a spanyolt, megérted egy kicsit az olaszt, a franciát, meg a portugált is - na azért ne legyen beugratósdi, ez nem azt jelenti, hogy 4yelvet kaspz egybe csomagolva, de barmi nagy könnyebbséget jelent.
és a spanyolt azért is nagyon ajánlom, mert csodás a kultúra, az emberek, az ételek, a helyek (eddig mexikóban és spanyolo.-ban voltam ahol spanyol az anyanyelv)...meg minden csodálatos!...szóval szerintem spanyol:)
én spanyolt tanultam, én nagyon szeretem, bár szerintem nem egyszerű a nyelvtana. az olaszt annyira nem ismerem, de eléggé hasonlít a spanyolhoz. ja és spanyolt többen beszélnek a világban, mint olaszt:)
egyébként a legjobb, ha latinul tanulsz meg, onnantól már az olasz és a spanyol is könnyen menne:)
a spanyol az angol mellett az egyik legelterjedtebb nyelv :)
a spanyol nyelvtana tényleg nem olyan nehéz. olaszról fogalmam sincs. pedig jövőre én is azt fogok tanulni :)
mindenesetre én a spanyolt ajánlanám. jobban megéri ^^
[nekem az olasz hangzása jobban bejön, de szerintem előbbutóbb megtanulom mind2t :P]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!