Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Melyik nyelvet ajánlanátok az...

Melyik nyelvet ajánlanátok az olaszt, vagy a spanyolt?

Figyelt kérdés
Valamelyiket szeretném elkezdeni, csak úgy hobbiból, viszont az angolt is tanulom, így azt szeretném választani, amelyik könnyebb....
2008. okt. 31. 10:18
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Spanyol hasznosabb, ha hobbyból szeretnél tanulni, azt válaszd amelyik jobban tetszik, az menni is fog.
2008. okt. 31. 10:42
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
Az első válaszoló vagyok, a spanyol nyelvtana könnyebb.
2008. okt. 31. 10:45
 3/11 anonim ***** válasza:
100%

az olasz és a spanyol nagyon hasonlítanak, még néha értem is az olaszt ( én spanyolt tanulok)!

Én a spanyolt ajánlanám, hiszen hiába csak hobbiból tanulod, talán még hasznod is származhat belőle (sokszor keresnek spanyolul beszélő munkatársakat)!

És a spanyolt mégis több országban beszélik, ellentétben az olasszal...Spanyolul beszélnek MExikóban, D-Amerikában, Spanyolországban, és sok helyen az Usa-ban is második hivatalos nyelv.

2008. okt. 31. 10:46
 4/11 anonim ***** válasza:
87%

Nos, en sokaig megorultem a spanyolert, aztan lehetoseg hijan az olaszba kezdtem bele. A vegeredmeny: imadom az olaszt! :) Szerintem szebb a hangzasa, mint a spanyole.

Melyik a konnyebb? Valaki irta, hogy a nyelvtana a spanyolnak konnyebb. Ez nem igaz, mert a ket nyelv nyelvtana 95%-ban illeszkedik egymasra, ugyanaz a logikaja stb. Nem nehezebb egyik sem a masiknal.

Igaz, hogy tobb orszagban beszelik a spanyolt, mert hat ugye Del-Amerika..de az olaszt Svajcban is beszelik, ami szinten egy csodalatos hely.

Vegulis mindegy, melyiket valasztod, nehezsegi kulonbseg nincs koztuk (vagy nagyon elhanyagolhato).

En az olaszra szavazok! :)

(Tipp: Laura Pausini olasz enekesno kiadta a Io canto c. lemezet spanyolul is, Yo canto cimen. A dalok ugyanazok, csak spanyolra atultetve. Ha meghallgatsz roluk egy-egy szamot, egyreszt meghallod a hasonlosagot a ket nyelv kozott, masreszt eldontheted, hangzasra melyik tetszik jobban.)

2008. okt. 31. 11:26
 5/11 anonim válasza:
100%

hát én spanyolul tanultam pár évig, szóval mindenképp oda húz a szívem...ha arra akarsz építeni, hogy melyik lesz hasznosabb neked a jövőben, akkor is a spanyolt mondanám. ha szeretnél építeni a nyelvre (pl. más nyelv tanulása), akkor szerintem mindegy..ha már elég jól beszéled a spanyolt, megérted egy kicsit az olaszt, a franciát, meg a portugált is - na azért ne legyen beugratósdi, ez nem azt jelenti, hogy 4yelvet kaspz egybe csomagolva, de barmi nagy könnyebbséget jelent.

és a spanyolt azért is nagyon ajánlom, mert csodás a kultúra, az emberek, az ételek, a helyek (eddig mexikóban és spanyolo.-ban voltam ahol spanyol az anyanyelv)...meg minden csodálatos!...szóval szerintem spanyol:)

2008. okt. 31. 19:23
 6/11 anonim válasza:
100%

én spanyolt tanultam, én nagyon szeretem, bár szerintem nem egyszerű a nyelvtana. az olaszt annyira nem ismerem, de eléggé hasonlít a spanyolhoz. ja és spanyolt többen beszélnek a világban, mint olaszt:)

egyébként a legjobb, ha latinul tanulsz meg, onnantól már az olasz és a spanyol is könnyen menne:)

2008. nov. 1. 13:53
 7/11 anonim ***** válasza:

a spanyol az angol mellett az egyik legelterjedtebb nyelv :)

a spanyol nyelvtana tényleg nem olyan nehéz. olaszról fogalmam sincs. pedig jövőre én is azt fogok tanulni :)

mindenesetre én a spanyolt ajánlanám. jobban megéri ^^

[nekem az olasz hangzása jobban bejön, de szerintem előbbutóbb megtanulom mind2t :P]

2008. nov. 3. 23:57
 8/11 anonim ***** válasza:
Szia! Én spanyolul tanultam, nem vészes, tanulható a nyelvtana meg a szóanyaga is, nagyon sok hasonlóság van szókészletében az angollal. Egy idő után a nyelvtan már kezd kicsit bonyolodni, de társalgási szinthez nem olyan vészes.
2008. nov. 6. 23:18
 9/11 anonim ***** válasza:
100%
A spanyol Latin-Amerika miatt ilyen elterjedt. Europaban csak Spanyolorszagban hivatalos nyelv. Latin-Amerikaval annyira nem allunk kapcsolatban, viszont sorra telepulnek be az olasz nagycegek Magyarorszagra (Benetton, Gucci, egyeb nagy gyarak), ahova meg igenis donto lehet egy allasinterjun, ha valaki beszel olaszul (ha nem eloiras). Es itt most nem az eladoi allasra gondoltam, mikor a nagy markakat emlitettem.
2008. nov. 7. 09:51
 10/11 anonim ***** válasza:
100%
Ja, meg annyit tennek hozza, hogy nekem mindemellett az egvilagon semmi bajom a spanyollal, szeretem es beszelem, csak azert irtam ezt le, mert nagyon elnyomjatok az olasz elonyeit a spanyollal szemben.
2008. nov. 7. 09:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!