Szerintetek a szókártyás módszer valóban hatékony?
Figyelt kérdés
2018. jún. 1. 23:20
1/4 anonim válasza:
Nekem van 2, lassan 3 nyelvől felsőfokúm, de soha nem baszakodtam ilyenekkel. Inkább olvass könyveket és onnan tanuld meg az idegen szavakat, könnyebben meg is marad, mert szövegkörnyezetben látod. Vagy feliratosan nézz filmeket és úgy.
2/4 anonim válasza:
Mármint ne magyar felirattal, hanem az adott nyelvével.
3/4 anonim válasza:
Bár használom, de szerintem nem a leghatékonyabb módszer önmagában, inkább segédeszköz. Talán a kártyák készítése a leghasznosabb része. Amire jó még, ha kevés időd és helyed van. pl:vonaton átismételni pár szó jelentését adott témakörből. Vagy úgy is lehet,hogy átolvasol anyagot , kiírod, amit nem ismersz kártyákra, kicsit gyakorolsz velük és újra ugyanabban a témában olvasol valamit.
4/4 anonim válasza:
A sima szótárazásnál jobb.
Mindig azt mondják szövegkörnyezetből tanulj, tehát olvass, próbáld meg kikövetkeztetni a szavakat, ha nem megy akkor szótárazz, meg nézz angolul angol felirattal filmeket (ne magyarral, de ha még félsz, akkor kezd úgy).
A sima szótárazásnál azért jobb a szókártya, mert ott csak arra az egy szóra koncentrálsz, azt nézed, és aztán fordítod, hogy mi a megfelelője. A betűk nagyok, nyomtatottak is lehetnek, úgy jobban megjegyzi az agyad, mintha csak egy képet látnál. Nekem pl. egyetemen a latin-magyar csak így ragadt meg. A sima szótárazással az is lehet baj, hogy én sorrendben tanultam meg a szavakat, másképp meg elfelejtettem, kártyákkal nehezebb ebbe a hibába esni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!