A japán tényleg olyan nehéz, mintha két európai nyelvet tanulnánk egyszerre?
Egyik japános ismerősömtől hallotam ezt.
Főleg a kanji-tanulás miatt.
Akkor inkább neki se álljak szerinted? :/
Nem esélytelen így folyékonyan összetettebb témákról is beszélni, ha nem tudom a kanji-t? Vagy akkor kanával tanuljam meg?
Pl. ha aktuálpolitikáról, sportról vagy filmekről beszélne az ember, ahhoz azért komolyabb szókincs kell azért, gondolom.
Nem tudom, mi ez a hülyeség, hogy ne tudnád a kanjit megtanulni tanár nélkül. Sőt, ha az alapok megvannak, utána a többi kanji tanulása eléggé adja magát, nem kell hozzá semmi extra, csak gyakorolni kell.
Ha nem akarod megtanulni a kanjit, akkor neki se állj. Tudomásul kell venni, hogy a japán írott nyelv ilyen. Ha érdekel, akkor állj neki, és kész.
A beszédhez miért kéne a kanji? Ott szavakat használsz, nem pedig kanjikat mutogatsz a másiknak. A kanjikat azért jó tudni, mert ha kimész Japánba, akkor ott bizony minden kanjikkal lesz kiírva, tehát valamilyen szinten azért jó ismerni őket.
#6: Senki nem mondott ilyet... Én arról beszéltem, hogy ha a kanjikat le is akarja tudni írni, akkor ahhoz bizony tanár kell. Nem tudom láttad-e hogyan írják, de speciális íróeszköz kell hozzá és a technikát is meg kell tanulni, hogy ne egy krix-krax legyen belőle. Ha találsz ilyen tanárt Magyarországon aki egyébként nem Japán, akkor szólj!
A beszédet nagyon hamar megtanulják, a kanjikkal vannak általában gondban, mert hát azokból van jó pár ezer.
De egyébként nem, abszolút nem nehezebb megtanulni mint bármelyik más európai nyelvet, sőt... sok esetben inkább könnyebb. Az meg hogy olyan lenne, mintha két európai tanulnál egyszerre? VICC!
Azt hiszitek, hogy ez valami misztikum, mert elsőre fura a "csing csang csung" duma? Ugyanúgy szavakat meg nyelvtant tanulsz ott is. Ugyanúgy működik mint az angol tanulása, csak máshová teszel szavakat. Hű de nagy kaland. Felépítését tekintve meg tényleg az angol tanulásához tudnám hasonlítani, ami meg hát na... nem valami nehéz.
Én elhiszem, hogy tanulnak eleget a japánosok is, de sokszor annyira reklámozzák magukat, hogy az már égő.
Arról meg már ne is beszéljünk, hogy a legtöbbjük azért van ott, mert anime függő. Életcél level 99.
7:
"ha kimész Japánba, akkor ott bizony minden kanjikkal lesz kiírva"
Nem tudom, láttál-e japán nyelvű írott szöveget, de elég biztosra mondom, hogy azokat is kanjival írják, amiket nem Japánban írtak. Kanji nélkül nem fogsz tudni japánul írni vagy olvasni, ami a nyelvtudás része.
Igen, pont így értelmeztem én is, erre mondtam, hogy nem tudom, mi ez a hülyeség. Ő, izé, igen, láttam, hogy hogy írják, elképesztő volt, sőt, kapaszkodj meg, én magam is szoktam írni minden nap D: (meg rajtam kívül még 1milliárd másik ember), és természetesen alá tudom támasztani, hihetetlenül komplex folyamat, hiszen olyan speciális eszközök kellenek hozzá, mint például grafitceruza, rotring, toll, papír, esetleg ecset. Azér elég dúrva, mi? :O És tudok ilyen tanárt is, szóval vedd úgy, hogy szóltam.
Jézusom, akinek fogalma sincs a dologról, nem értem, miért van benne válaszolási kényszer.
Ne viccelj már, kanjit rotringgal?!
A japánok is ecsettel tanulják:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!