Összefoglalnád a német igeidőket példamondatokkal együtt?
Figyelt kérdés
Egyedül tanulok és teljesen összezavarodtam.Előre is nagyon köszönöm!2018. máj. 2. 22:39
1/7 anonim válasza:
Nem, elegen összefoglalták már előttem, és amennyi energiába tellett ezt a kérdést kiírni, már megtaláltad volna.
2/7 A kérdező kommentje:
Ennyi boldogságod legyen az életben!
2018. máj. 3. 07:57
3/7 anonim válasza:
A németben 5 igeidő van. Írok neked 5 példamondatot de ezekkel semmire sem fogsz menni, mert teljesen megváltozik a szórend meg a ragozás is ha több ige van a mondatban, ha mellékmondati a szórend, ha passzív mondatot írsz, vagy attól is függ hogy az ige hely/állapotváltoztató vagy nem.
Jelenidő:
Ich schreibe den Brief
Írom a levelet
Egyszerű múlt:
Ich schrieb den Brief.
Írtam a levelet.
Összetett múlt:
Ich habe den Brief geschrieben.
Írtam a levelet.
Ich bin gelaufen
Futottam
Régmúlt:
Nachdem ich den Brief geschrieben hatte,...
Miután megírtam a levelet,...
Nachdem ich gelaufen war,...
Miután futottam,...
Jövőidő:
Ich werde den Brief schreiben
Megfogom írni a levelet
4/7 A kérdező kommentje:
Köszi, aranyos vagy :)
Csináltam egy összefoglalót a Nyelvtani ABC-ből.
2018. máj. 3. 18:15
5/7 anonim válasza:
6 igeidő van a németben, ugyanis van egy Futur II. is.
6/7 anonim válasza:
Van 6. igeidő de a német nem használja, mert kilehet fejezni a bizonytalanságot más szóval is...
7/7 A kérdező kommentje:
Én is 6 igeidőre "bontottam".
2018. máj. 4. 11:17
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!