Az Origo szóbeli nyelvvizsga milyen?
Szia! Nekem elég friss tapasztalataim vannak,ugyanis április 6-án voltam náluk német középfokon. :)
Szóval bemész a terembe,mikor hívnak. 2 vizsgáztató fog szemben ülni veled,az egyik felveszi az adataidat (magyar nyelven),majd a számítógépen megjelennek az adataid,és miután ezeket átnézted és rendben találtad,megkezdődik a vizsga.
Először a számítólépen 3 dolgot kell tenned. Az 1.önálló témakifejtős részhez tételt kell "húznod" (a gépen 1-10-ig megjelennek számok,az egyikre rákattintasz), aztán a 2. az,hogy 2 kép közül választasz a képleíráshoz,majd pedig a 3. az,hogy a szituációs feladathoz is 1-10-ig választasz egy számot.
Ezután kérik,hogy mondj pár mondatot magadról,majd ezek alapján elindulnak egy vonalon,kérdezősködni kezdenek,hogy pl. miért van szükséged nyelvvizsgára. Érdemes az ilyen bevezető kérdésekre betanulni választ. ;)
Nyugalom,igazából ők fogják irányítani az egész vizsgát,ha látják,hogy valami nem megy,nem erőltetik. Barátságosan elbeszélgetnek veled,ha hibázol,nem fognak szemet forgatni. A vizsga alatt az egyik vizsgáztató folyamatosan írja a véleményét/pontokat,de ez téged ne zavarjon,én szinte észre sem vettem,mert a témára koncentráltam.
A lényeg az,hogy legyen minden témához néhány szuper mondatod,amit be tudsz vetni,ha talán rákérdeznek. Legyél udvarias és beszélj sokat,ne várd,hogy ők kérdezzenek,ha lenne még mondanivalód.
Sok sikert! :)
Lehet pl reklamáció egy étteremben,mert hideg a leves.
Szállást foglalsz le.
Tisztán érthető volt. Egyébként meg ahol nem értettem a választ oda is írtam. A vérvételről, véradásról szólt. Pl.
Hány éves kortól lehet vért adni?
Milyen felteteleknek kell megfelelni?
Évente hányszor adhat a nő és hányszor a férfi?
Mikor nem lehet vért adni?
Milyen betegségekre lehet következtetni a vérből?
Ezek jutottak az eszembe, 2-3 éve vizsgáztam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!