A nyelvvizsga tényleg olyan egyszerű?
Hallottam, hogy sokan mondják, hogy végig dadogták vagy nem alig hoztak magukból ki valamit és egész szép eredménnyel meg lett nekik.
Tényleg ilyen egyszerű lenne egy középfokú angol nyelvvizsgát leteni? Írásbeli és szóbeli egyaránt.
Nem tudom, de ezt már nem egy ismerősöm mondta.
Olyan alap dolgokat nem tudott, hogy azt hittem, hogy elájulok.
Ezzel szemben mikor én voltam, szerintem elég jó voltam, aztán épp hogy meglett.
Másik ismerősöm ugyan így járt.
Tudom hogy tudja, aztán valami 6x százalékkal épp átment.
Most jött el az őszinte pillanat, amikor bevallom, hogy szóbelin csak 6. alkalommal mentem át... Írásbelin 2. alkalommal.
Nagyon témafüggő. Pl megkaptam a gyerekkori mesekönyv élményeimet szóbelin és lefagytam, mert nekem konkrétan olyan nem volt, engem levágtak a tv elé azt' jó van'. Milyen hatással volt a későbbi életemre stb.
Vagy másik alkalommal az idősek és fiatalok randizási szokásai. Mi a veszélye annak, ha 2 idős ember (65+) egymással randizik?
Test és lélek egészsége, fejlett és fejletlen országok "alapigényei" (étel, pénz, telefon stb), hogyan őrzöd meg a mentális egészségedet a mindennapokban?
Ha ideges vagyok, akkor meg hajlamos vagyok igéket is halmozni, de ez saját hülyeségem. Az "s" betűt gyakran lehagyom a többesszámnál és az E/3 személynél. Emiatt 15 nyelvhelyességi pontból kaptam 2-t.
Első írásbelim TELC volt, ott kifutottam az időből, másodára már nem itt voltam.
Na ez meg a másik amúgy :D
Én is észrevettem ezt, hogy nyomatják, hogy középfokú vizsgán csak alap témakörök vannak, aztán én is kikaptam olyat, hogy magyarul is nehéz lett volna róla beszélni, mert a kereskedelemről volt szó.
Ó, volt egyszer egy segély témakör is. Munkanélküli segély, TB, GYES-GYED, nyugdíj stb.
Megkérdezték, hogy a fizetés hány százalékát kapják meg ilyen esetben, mitől függ (TB - adófizetés), mennyi ideig.
Ekkor már tudtam, hogy megint meg fogok bukni :D
Én ECL-en voltam középfokún, és elsőre meglett. Szerintem tényleg könnyű volt, nekem 98% lett a szóbelim, de én amúgy is úgy éreztem, hogy jó lett, meg később oda is jött hozzám az egyik vizsgáztató, és mondta, hogy szerinte próbálkozzak meg a felsőfokúval is.
TELC-ről nem sokat tudok, de ez az itt leírt segély témakör azért kicsit meglepett, mert ott tényleg konkrétan tudni kellene adatokkal válaszolni a kérdésekre. A többi téma szerintem nem durva, a lényeg, hogy valahonnan el tudj indulni, utána pedig nagyjából viszed tovább a szálat amerre szeretnéd.
Utolsó válaszolónak egyébként nagyon igaza van, nekünk az angolóráinkon ki is hangsúlyozták külön rengetegszer, hogy senkit sem érdekel, hogy igazat mondasz-e, meg senki nem fogja leellenőrizni, amit mondasz, a lényeg, hogy megállás nélkül tudj beszélni, és akkor nem lesz gond.
Nekem az írásbeli részével sem volt gondom, spec. én az egész vizsgát nagyon könnyűnek találtam, egyedül a writing részének a pontozását gondoltam túl szigorúnak, de az elméletileg mindenhol olyan...
De azért elég lutri, hogy épp milyen feladatok lesznek. Mindenesetre szerintem nem kell egy középfokú angolt túlparázni, hacsak nem totál felkészületlenül akarsz kimenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!