Van rá lehetőség hogy hallássérült személy angol nyelvvizsgát tegyen?
Igen, van rá lehetőség, nézz utána. Esettől függ, hogy mit változtatnak rajta, see [link]
Ha teljesen süket vagy, akkor nem kell a szóbeli részt megcsinálni.
Elég hülyeség volt egy amerikai nyelvvizsga-szabályzatot belinkelni ide.
Mivel nem kötelező komplex nyelvvizsgát tenni, nyilvánvaló, hogy tehetsz csak írásbelit, hallássérültségtől függetlenül.
Én egészen pontosan nagyothalló vagyok, sőt a bal fülemre majdnem teljesen siket. Középszintű angol érettségit sikeren letettem 94%-ra, nyelvvizsga pedig ezután jön majd, a magnó hallgatásnál elvileg felolvassák nekem a szöveget. De pl. a szóbelin semmiféle gond nem volt érettségin se meg úgy általában se, mármint max akkor nem értek valamit, ha idegen a szó. Tehát nem a hallásomból kifolyólag. Legtöbbször.
De persze nálad lehet más a helyzet, én csak a saját tapasztalatomat írtam le. Függ a hallássérülés mértékétől természetesen, hogy ki mennyire tudja ezt teljesíteni. De azért nekem még egyszer kihangsúlyoznám, hogy nekem sem olyan hűdejó a hallásom sajnos, viszont tény, hogy ha van lehetőségem szájról olvasásra is, akkor az nagy mértékben megkönnyíti a dolgomat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!