Hogyan lehetne felkészülni a nulláról a középfokú német nyelvvizsgára?
Gimiben és főiskolán is sajnos nagyon alap szinten tanították a németet viszont a diplomámhoz muszáj lenne megcsinálni a nyelvvizsgàt.
Dolgozok,úgyhogy este mire hazaérek, már nincs időm tanulni. Hétvégén szoktam. Vettem egy ezer kérdés ezer válasz németes könyvet, írok ki magamnak rengeteg szót, ismétlem a nyelvtant, de már semmi lelkesedésem mert sehogy sem haladok. A könyvet hiába olvasom,nem értek belőle szinte semmit. Egy helyben állok. Sosem lesz nyelvvizsgám.. Most is a könyvek felett ülök de a sírás kerülget.
Hogyan lehetne hatékonyan felkészülni?
Németországban élö zenetanár vagyok. Az Ezer kérdés ezer válasz az egyik legjobb szókincsü (magyar) nyelvkönyv. Jót vettél!
Szerintem a nyelvtanulásnál az elsö dolog, hogy valahogyan próbálj elszakadni a magyar nyelvtöl...nagyon nehéz az elején, mindenki megszenved vele. Aztán próbáld a munkaidön kívüli üresjáratokat is a nyelvtanulásra fordítani (autóban CD-t hallgatni, német nyelvü híradást nézni, dalszövegeket nézegetni). Nem érdekes, ha nem érted, vagy nehezen. Az emberi agy csodálatosan képes ráállni dologkra.
Tanuláshoz: ez az egyik kedvenc oldalam, szórakoztató, és hasznos (+ingyenes). A nyelvtudásodnak megfelelöen vannak a feladatok beállítva. [link]
És a másik nagy kedven temérdek ötlettel: [link]
És a célegyenesben, a nyelvvizsgára készülés: kifejezetten nyelvvizsgára-készítö feladatokat kell gyakorolni, ami ott várható majd, ott már a sallangoknak semmi értelme (filmnézés, dalszövegek, stb). :)
Németországban élö zenetanár vagyok. Az Ezer kérdés ezer válasz az egyik legjobb szókincsü (magyar) nyelvkönyv. Jót vettél!
Szerintem a nyelvtanulásnál az elsö dolog, hogy valahogyan próbálj elszakadni a magyar nyelvtöl...nagyon nehéz az elején, mindenki megszenved vele. Aztán próbáld a munkaidön kívüli üresjáratokat is a nyelvtanulásra fordítani (autóban CD-t hallgatni, német nyelvü híradást nézni, dalszövegeket nézegetni). Nem érdekes, ha nem érted, vagy nehezen. Az emberi agy csodálatosan képes ráállni dolgokra.
Tanuláshoz: ez az egyik kedvenc oldalam, szórakoztató, és hasznos (+ingyenes). A nyelvtudásodnak megfelelöen vannak a feladatok beállítva. [link]
És a másik nagy kedven temérdek ötlettel: [link]
És a célegyenesben, a nyelvvizsgára készülés: kifejezetten nyelvvizsgára-készítö feladatokat kell gyakorolni, ami ott várható majd, ott már a sallangoknak semmi értelme (filmnézés, dalszövegek, stb). :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!