A félévi kötelező egyetemi nyelvvizsgán miért nem adják meg a B2 szintet?
Jó lenne úgy fogalmazni, hogy egyértelmű legyen, ki mikor miről beszél. Pl.:
nyelvvizsga - akkreditált nyelvvizsga B2 szinten, amit akkreditált nyelvvizsgáztató helyeken lehet letenni
nyelvi vizsga - egy egyetem által szervezett, nem akkreditált vizsga, amelyik arra hivatott, hogy kiderítse, elér-e a vizsgázó egy az egyetem által meghatározott szintet (ami nem feltétlenül az a bizonyos A1, A2, B1, B2, C1 vagy C2).
Az egyetemi nyelvi vizsgán nyilván azért nem adják meg a B2 szintet, mert ilyet csak akkreditált nyelvvizsgaközpont adhat akkreditált nyelvvizsga sikeres letételéért. De attól, hogy nem akkreditált, az egyetem által szervezett nyelvi vizsga lehet könnyebb is, nehezebb is, mint az a bizonyos hivatalos B2, meg lehet ugyanolyan szintű is. De abból, hogy pl. ugyanolyan típusú feladatok vannak rajta, mint egy akkreditált B2-n (pl. képleírás, párbeszéd, stb.), még nem következik, hogy könnyebb-e, nehezebb-e, vagy ugyanolyan szintű.
Mert nem akreditált és nem általános.
Egyetemen az esetek 90%ban szakmai nyelvoktatás folyik, hogy angolul/németül is tudja beszélni a szakmádban felmerülő dolgokról.
A külsős nyelvvizsgaközpontok pedig pont letojják, hogy te milyen szakról érkezel. Nekik nem különb senki, mindenki ugyanazt írja, ugyan olyan esélyekkel.
Nyílván benne van, hogy könnyebb szóbeli tételt húzol de az is hogy nehezebbet.
NE vergődj már itt, te szerencsétlen.
Attól, hogy van nyelvvizsga-központja, egy félévi vizsga szintje nem üti meg a nyelvvizsgáét. Pont.
Ha bizonyítványt akarsz, jelentkezz nyelvvizsgára. De felsőoktatásba inkább ne. Egyébként a Bárczin szaknyelv van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!