Akiknek jól mennek a hallás utáni szövegértés feladatok B2 szinten, mi a technikátok?
- True ,False eldontesenel a szoveg egeszere fokuszaltok , es kozben nem is nezitek az allitast , vagy elolvassatok az allitast es meg is jegyzitek, leforditjatok , vagy csak kulcsszot jegyeztek meg belole ?
- a,bc kivalasztasnal ? Mert en mar probaltam ugy is,hogy mindharombol kulcsszavakra fokuszaltam ,hogy mikor hangzik el,de ugy is,hogy a szoveg egeszet probaltam ertelmezni es kozben nem is neztem a lapot ,hogy ne zavarjon be..
Szoval engem a reszletes menete erdekelne ,mert szeretnek en is tobb technikat kiprobalni .
Hallottam olyat is,hogy valaki szerint eloszor nem is erdemes a kerdeseket elolvasni ;hanem csak meghallgatni es amikor 2.jara hallgatja,akkor valaszol rajuk .
Engem pl az is megzavar;ha nezem kozben a lapon az allitasokat,es ha ismeretlen is a jelentes akkor azt forditgatom kozben ,pedig kozben megy a szoveg ,hallgatni kellene.
Altalaban B2 n 2 meghallgatas van , en erre lennek leginkabb kivancsi.
1. Elolvasom a kérdéseket, hogy tudjam hogy mire kell figyeljek a beszédben.
2. Elindul a szöveg és amit elsőre meghallok azt beírom.
3. Megnézem, hogy mi maradt ki és megint átnézem őket(jó eséllyel már tudom, hogy hol vannak a beszédben csak nem értettem tisztán, hogy mit mond)
4. Elindul a beszéd, mindent kizárok és figyelek az egészre de legjobban a kimaradt dolgokra.
5. Beírom, ami világossá vált.
6. Kilogikázom/tippelem ami nem sikerült.
Amúgy nem maga a technikán van a hangsúly hanem magán a gyakorláson. Ha nagyon sok filmet/sorozatot nézel, anyanyelvi beszélőket hallgatsz, akkor fejlődni fog a tudásod és egyre könnyebb lesz.
Mint magyarul... ha érted mit beszélnek, utána nincs szükséged technikára hiszen azonnal odatudod írni, hogy T or F
így van,értem,hogy a tudás kell hozzá.gyakorlok is ezerrel ,és érzem a fejlődést. magára a folyamatra voltam kíváncsi .
köszi a választ!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!