Hogyan tanultátok meg a rendhagyó igéket angolból (Irregular Verbs)? Milyen módszert használtok erre?
Figyelt kérdés
Valami gyors, praktikus módszert várok. Nagyon siralmas csak úgy szárazon magolni!#gyors tanulás #irregular verbs
2018. márc. 7. 17:23
1/10 anonim válasza:
Rajzolj kutyusokat, meg nyuszikat, és a hasikájukra írd a rendhagyó igéket. Amelyik állatnak második alak van a hasiján, legyen piros, amelyiknek harmadik, az meg zöld. Én így tanultam, és a mai napig tudom mind négyet.
3/10 anonim válasza:
Mind a négy rendhagyó igét. Tudod: buy-bolt-bolt, meg ezek.
4/10 anonim válasza:
Igen, tudom, mi a rendhagyó ige (bár a buy-nak bought a rendhagyó alakja), de azt továbbra se tudom, hogy milyen négy dologról van szó.
6/10 chtt válasza:
buy - bought - bought - vesz, vásárol
go - went - gone - megy
cut - cut - cut - vág
Talán így gondolta a négyet (mert nem hátrány, ha ismered a jelentését is;).
:)
7/10 anonim válasza:
Viccelek, ha valakinek esetleg nem esett le... Első vagyok.
8/10 anonim válasza:
A humor létszükséglet. :)
Ami a kérdést illeti... ki angolt forgat, csak találkozik a múltakkal... marad három, amit Shakespeare használt utoljára - de ha négy maradt, akkor #1 hozzászólása érvényes lett.
9/10 anonim válasza:
Mikor mi ezeket tanultuk a gimiben, akkor szimplán adott a tanár egy listát és kiosztotta, hogy akkor mit tudom én péntekre tanuljátok meg az első oszlopot, következő héten meg a másikat és így tovább, szódolgozatot írtunk belőle. Leültem, megtanultam és tudtam. Onnantól kezdve pedig rendszeresen használtuk/használtam és így is rögzült. Máshogy szerintem nem lehet....Jó, persze jelölheted színekkel, csinálhatsz belőle kis kártyákat vagy valami, de szerintem felesleges, legalábbis nekem az ilyesmi sosem segített és inkàbb időpocsékolásnak tartom, mert szerintem sokkal gyorsabb szimplán megtanulni. Viszont egy ismerősöm pl. úgy tanulta, hogy szétbontotta őket csoportokra, ehhez hasonlóan: [link]
10/10 anonim válasza:
Nem hiszem, hogy lenne egy modszer, mindenki mashogy tanul. De talan ez a video segit: [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!