Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Angol nyelvtan tanulás filmekb...

Angol nyelvtan tanulás filmekből, zenékből?

Figyelt kérdés
Sziasztok. Az lenne a problémám,hogy 10 éve tanulok angolt iskolában. Eddig nem volt egy valamitérő tanárom. A szókincsem elég jó, és az igeidőket tudom, ha megmondják hova melyik kell. Azonban ha egy összefüggő szövegben kell felismerni akkor mem megy. Hiába magoltam be az ilyen ismertető jeleket (pl:all day, in 1973) Szerintetek ezen lehetne segíteni feliratos filmnézéssel? Vagy valami egyéb ötlet?

2018. márc. 6. 20:00
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
46%
És akkor mi van, tízes? Nem az a lényeg, hogy beszéljen? Neked rossz hallani, mert téged is úgy tanítottak! Egy anyanyelvűnek nem rossz hallani, mert a mondanivalóra figyel, nem a formára.
2018. márc. 7. 20:40
 12/16 anonim ***** válasza:
54%

#11 téged nem zavar mikor egy tróger magyar annyira nem tiszteli a saját anyanyelvét, hogy helyesen beszélje? engem nagyon zavar.

ha egy idegen országban telepedsz le, a minimum az, hogy helyesen beszéld a nyelvet. már csak a saját magadra való igényesség miatt is. miért akarnál tanulatlan bunkónak tűnni?

2018. márc. 7. 21:26
 13/16 A kérdező kommentje:
Köszönöm a tanácsokat. Volt egy jó angol tanárom csak sajnos ő 1 évig tanított. Én nem azt mondtam,hogy ha ott egy present perfect leírva nem ismerem fel, hanem ha például egy összefüggő szöveg van és nekem kell eldöntenem,hogy az melyik igeidő, na az nem megy.
2018. márc. 8. 19:59
 14/16 anonim ***** válasza:

én iskolában 9 évig tanultam az angolt, ezalatt 4 tanárom volt. ezekből 1 volt jó, akinek gyakorlatilag mindent köszönhetek, ami angollal kapcsolatos (pl. a baráti társaságomat és a jelenlegi barátomat). hatalmas szerencsém volt, hogy hozzá kerültem. húgomnak is szerencséje volt, hogy jó tanárhoz került gimiben. egyikőnknek se kellett magántanár a nyelvvizsgához. de körülöttünk, a kortársaink mind évekig magántanárhoz jártak, és csak úgy sikerült a nyelvvizsga.

szóval sajnos egyáltalán nem ritka hogy 10 év angol tanulás után se megy valakinek

2018. márc. 9. 07:11
 15/16 anonim ***** válasza:
11es nem nem zavarja az anyanyelvut, csak van olyan tapintatos es megerto, hohy nem szol erte, hogy nem ugy van.
2019. szept. 1. 16:06
 16/16 anonim ***** válasza:

Jaja, hát #11 nem gondolt bele, mit mondott.

Mondjuk a kérdés az, hogy: megkóstoltad a málnatortát?

És a válasz nem mindegy, hogy ettem vagy megettem. Ha a másodikat hallja, akkor vesz egy másikat, és hazamegy vele, oszt kiderül, hogy egy szelet hiányzik belőle. Tényleg nem zavaró. :D

2019. szept. 1. 16:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!