Érdemes elkezdeni tanulni a német nyelvet? Vagy elég angolul tudni?
Mit szeretnél vele kezdeni? Ha csak az angol mellé szeretnél egy másik nyelvet akkor érdemes könnyebb nyelvet találni. Hasznosság szempontjából is el tudok képzelni "jobbakat".
Én bár jól beszélek németül, de nekem személyes bevonódásom volt irányába.
Ha fordításhoz keresel, akkor az angol-német nem feltétlenül a legjobb. Nagyon sokan fordítanak ezeken a nyelveken. Nézz szét itt:
Az elvállalható munkák között minden angol, vagy német nyelvű hirdetésre sokan adják be az ajánlatukat. Ha el is tudsz vállalni egyet, akkor is alacsony áron.
Szerintem az angol jó egynek (részben, mert angolul mindenhez találsz anyagot :)), de ha fordítani akarsz, akkor érdemes mellé egy valamivel ritkább nyelvet választani.
A holland pl. a némethez és az angolhoz hasonlóan germán nyelv, nem is nehezebb náluk, de itthon viszonylag kevesen beszélik.
De amúgy meg neked kell választani, mert szerintem baromi nehéz egy nyelvet csak azért C1 (felsőfok) szintre vinni, hogy hasznos legyen anélkül, hogy szeretnéd, érdekelne. Az alatt a szint alatt meg felejtős a fordítgatás komolyabb szinten.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!