Szerintetek oroszt érdemes tanulni?
Minden nyelvet érdemes tanulni. Én az orosz és a német között gondolkodom (szintúgy középiskola előtt állok), de mivel szerintem aránylag közel élünk az osztrák határhoz, így német lesz. Talán. Gondold végig, hogy te szeretnéd-e tanulni azt a nyelvet. Lehet, hogy mondjuk hasznos az adott nyelv, de ha nem akarod tanulni, úgy nem lesz motivációd, aztán úgy nem lesz belőle semmi. Nézd meg a suliban a többi nyelvet amit lehet tanulni és azt válasszad, amelyik a legszimpibb :D
Remélem tudtam valamit segíteni
Mindenképpen azt a nyelvet válaszd, amelyiket te szeretnéd! Csak azt érdemes, mert úgy valóban könnyebben megy a nyelvtanulás.
Én nem erőltettem neki egyik nyelvet sem, választhatott volna az angol mellé franciát, németet, vagy oroszt is. A fiam most 9.-es, angol nyek-es osztályba jár és 2. nyelvnek az oroszt vette fel. Nagyon szereti, és igen, a kereskedelmi, közgazdász vonalon van leginkább esélye a használatára, de ő ebben az irányban is tanul ;o) Azt hiszem az orosznak most elég komoly keletje lesz és elég ritka még az oroszul tudó/tanuló ember. Nem lenne rossz választás!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!