Angol Euroexam B2 SZÓBELI nyelvvizsgára hogyan készüljek fel? (tanács, tapasztalat, hogy miket kérdeztek/hetnek)
Figyelt kérdés
Mindennapi szituációkban majdnem gondolkodás nélkül, folyékonyan beszélek. Anyanyelvű angolokkal írásban beszéltem, probléma nélkül. Mégis nem tudom, vagyok-e beszédben B2 szinten. Írásbeliben biztos, tanárok mondták és tesztek mutatták. Passzív szókincsem elég nagy, beszédben már szegényebb. Nyelvtanból az összes igeidőt módbeli segédigét tudom. Már csak a passzív és a szenvedő fele van.2018. febr. 1. 20:39
1/2 anonim válasza:
2/2 anonim válasza:
Az Euro szóbeli is mindennapi szituációkból áll, pl.elvesztetted az útleveled, kérdezd meg az arra járó rendőrt, hogy mit tegyél, kérd meg a fodrászt, hogy ajánljon neked egy jó frizurát, ilyesmik. A többi feladatban sem kell az Apollo-programról beszélni, megkérdezhetik pl.hogy a mozit vagy a színházat szereted-e jobban vagy síelés vs tengerpart stb. A megvitatandó téma is rendszerint adja magát, nekem a számítógép káros hatásait kellett bemutatni, de pl.egy korábbi feladatban meg a lakótársak hátrányai voltak vagy, hogy milyen problémák merülhetnek fel, amikor elfogadsz egy új állást. Az összes igeidő meg ide nem is kell, nincs nyelvtani teszt. A picture storynál konkrétan 3 múltat várnak, past simple, continuous és perfect, ezeket mindenképp kell tudni+will, going to, present simple, continuous, present perfect, passzívok és reported speech sem árt. De szerintem ha jók az írásbelijeid, ezekkel nem lesz gondod. Annyi még a picture storyhoz, hogy ne daráld le villámsebességgel és ne olvasd! Nyugodtan mondd végig, töltsd ki az időt, még az sem akkora baj, ha nem érsz a történet végére. Ide még megtanulhatsz pár szép határozót, kifejezést, hogy pl.ne csak azt mondd, hogy "They were talking"; hanem oda tudj tenni valami jó kis szót, ami színesebbé teszi :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!