Miért lett ekkora divat a spanyol nyelv? Szerintetek fogják tudni hasznosítani ennyien?
Én 2007-ben végeztem emelt spanyolos osztályban, mert amióta tudom az eszem, az volt a vágyam, hogy spanyolul tanuljak.
De amikor én jelentkeztem gimibe, ez elég ritka volt, mindenki rendesen rácsodálkozott. Meg érettségi után is még évekig minden interjún, mikor mondtam, hogy nekem az angol csak a második nyelvem volt a spanyol után, mindig meglepődtek.
Akkoriban a spanyol kéttannyelvűbe mentek páran (akik arrafele laktak leginkább), de azon kívül elvétve volt aki akár második nyelvként választotta volna.
Az utóbbi 2-3 évben viszont azt veszem észrem, hogy rengeteg az angol-spanyolos a gimisek/frissen érettségizettek között, illetve aki az szeretne lenni továbbtanulás előtt állók között. Szerintem már többen is vannak, mint a franciások. Pedig az már az én időmben sem volt olyan ritka (nyilván nem véletlenül, hiszen hasznosabb az EU-ban).
Én azóta HR-esként másik oldalról nézem a helyzetet, de mai napig nem döntenék máshogy, hiszen nálam ez érzelmi döntés volt. Bár 8-10 éve még különlegesebbnek is számított a spanyol nyelvtudás, így akkoriban könnyen tudtam hasznosítani, de nem volt kérdés, hogy egyetemen "bepótoljam" a németet is. És végül az angol-német maradt meg a munkám során (sajnos).
Ezért sem értem teljesen, miért lett ennyire népszerű, hiszen lehetőség nem lett sokkal több vele. De kiváncsi vagyok mások véleményére ezzel kapcsolatban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!