Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Milyen nyelvet tanuljak...

Milyen nyelvet tanuljak harmadiknak?

Figyelt kérdés
Nos tanulok angolul és németül. A szabadidőm úgy engedi, hogy lenne időm harmadikra. Viszonylag valami hasznos nyelvet szeretnék tanulni, de az sem baj, ha egy kicsit különlegesebb, csak hát abban a városban ahol lakom, ritkább nyelvekből nagyon nincs választék. Minden javaslatot szivesen fogadok, ami nem francia, egyszerűen azzal a nyelvvel kínozni lehetne...

2018. jan. 14. 12:02
 1/9 anonim ***** válasza:

Ha tudsz németül és angolul, akkor a holland szerintem egész jó választás, mert csúnyán fogalmazva a kettő keveréke, és nem túl bonyolult, illetve valamilyen szinten kölcsönösen érthető az afrikánsszal, ami a hollandból alakult ki.

Az a lényeg, hogy olyan legyen, amit élvezettel tudsz tanulni.

Sok sikert! (:

2018. jan. 14. 12:06
 2/9 A kérdező kommentje:
Szivesen tanulnék hollandot is, de nyelviskolába nem oktatják itt. Holland magántanárról meg nem igazán tudok, hogy lenne a városban. Egyébként nagykanizsai vagyok, nem tudom, hogy ez mennyire segít a "helyzeten"
2018. jan. 14. 12:14
 3/9 anonim ***** válasza:

Azt tanuld, ami tényleg nagyon tetszik. Mivel egyaránt lehet érvelni a "nagy" és a "kis" nyelvek mellett / ellen, bármit választhatsz.

Én olaszt tanulok harmadiknak (nekem is az angol volt az első, a német a második). Az észérvek a spanyolt mondták volna, de az nem vonz, az olasz meg igen:)

Ha kis városban élsz, és alkalomadtán szeretnél órákat venni helyben, akkor a spanyol és az orosz között választanék.

2018. jan. 14. 12:16
 4/9 anonim ***** válasza:
Azt tanuld, amelyik tetszik, nyilván 😀 Ami motivál, érdekel a kultúra, stb. Én oroszul kezdtem német meg angol után :) (bár a németet sose szerettem, leérettségiztem belőle, harmadiknak olyat akartam, ami érdekel)
2018. jan. 14. 12:35
 5/9 A kérdező kommentje:
Igazából az a baj, hogy mindegyik érdekel a francián kívül. Jó mondjuk az ilyen keleti nyelvek mint japán meg kínai az nem, de tényleg az európai nyelvek nagy része érdekel. És "sajnos" ugyanolyan szinten, szóval nem tudok felállítani sorrendet...
2018. jan. 14. 12:39
 6/9 anonim ***** válasza:

Ne csak a nyelvet vedd figyelembe, hanem a célország(ok)at, a kultúrá(ka)t is!

Ha így sem tudsz dönteni, akkor inkább fejleszd az angol és a német tudásod, amíg megérik benned a döntés!

Erős motiváció nélkül úgysem jutnál messzire.

2018. jan. 14. 13:24
 7/9 anonim ***** válasza:
32%
Angolból és németből felsőfok szintjén vagy már? Ha nem, akkor fölösleges egy 3.-at elkezdeni. Főleg úgy, hogy ha nem is tudnád sehol használni, mert mondjuk tök klassz nyelv a spanyol, az olasz, de ha sehol nem tudod használni, akkor teljesen fölösleges, mert hamar elkopik a tudásod.
2018. jan. 14. 14:22
 8/9 anonim ***** válasza:

7-es: abban nincs igazad, hogy ha egy nyelv iránt az ember elveszíti a motivációját, és nincs feltétlenül szüksége rá, akkor minek gyötörné magát vele tovább?

Én "csak" angolul beszélek (majdnem) felsőfokon, de azok a nyelvtani finomságok és a szókincs további bővítése nem nagyon érdekel. Van egy általános, biztos nyelvtudásom + az én szakmámhoz való szakszókincsem. Nem akarom az angolt továbbfejleszteni, "csak" szinten tartani.

A németet egykor középszinten jól beszéltem, de már 15 éve soha, sehol nem használtam (és nem is áll szándékomban, rettenetesen taszít).

Ezért tanulok 3. nyelvet:)

2018. jan. 14. 15:14
 9/9 anonim ***** válasza:
Én az olaszt vagy a spanyolt javasolnám.
2018. jan. 14. 17:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!