Milyen nyelvet tanuljak harmadiknak?
Ha tudsz németül és angolul, akkor a holland szerintem egész jó választás, mert csúnyán fogalmazva a kettő keveréke, és nem túl bonyolult, illetve valamilyen szinten kölcsönösen érthető az afrikánsszal, ami a hollandból alakult ki.
Az a lényeg, hogy olyan legyen, amit élvezettel tudsz tanulni.
Sok sikert! (:
Azt tanuld, ami tényleg nagyon tetszik. Mivel egyaránt lehet érvelni a "nagy" és a "kis" nyelvek mellett / ellen, bármit választhatsz.
Én olaszt tanulok harmadiknak (nekem is az angol volt az első, a német a második). Az észérvek a spanyolt mondták volna, de az nem vonz, az olasz meg igen:)
Ha kis városban élsz, és alkalomadtán szeretnél órákat venni helyben, akkor a spanyol és az orosz között választanék.
Ne csak a nyelvet vedd figyelembe, hanem a célország(ok)at, a kultúrá(ka)t is!
Ha így sem tudsz dönteni, akkor inkább fejleszd az angol és a német tudásod, amíg megérik benned a döntés!
Erős motiváció nélkül úgysem jutnál messzire.
7-es: abban nincs igazad, hogy ha egy nyelv iránt az ember elveszíti a motivációját, és nincs feltétlenül szüksége rá, akkor minek gyötörné magát vele tovább?
Én "csak" angolul beszélek (majdnem) felsőfokon, de azok a nyelvtani finomságok és a szókincs további bővítése nem nagyon érdekel. Van egy általános, biztos nyelvtudásom + az én szakmámhoz való szakszókincsem. Nem akarom az angolt továbbfejleszteni, "csak" szinten tartani.
A németet egykor középszinten jól beszéltem, de már 15 éve soha, sehol nem használtam (és nem is áll szándékomban, rettenetesen taszít).
Ezért tanulok 3. nyelvet:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!