Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » BME nyelvvizagán választhatok...

BME nyelvvizagán választhatok két tétel közül?

Figyelt kérdés
Régen már volt vizsgám, de nem emlékszem. Szóval így van, hogy a kettő közül, amit elém raknak, választhatok? Nem találtam a bme lapján infót erről...

2018. jan. 9. 18:55
 1/2 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Gondolom a szóbeli középfok érdekel. Fenn van egyébként a honlapjukon, de tényleg nem egyszerű megtalálni. Mindenesetre én hétfőn voltam. Először azt kérdék, hogy mutatkozzam be. Aztán a környezetvédelem témát kaptam, volt egy kérdés (hogy én mit teszek ezügyben), és arról kellett beszélni elég sokáig.

Utána volt a képes feladat, ott két téma közül lehetett választani. Itt az elején elmondta, hogy ne a képet írjam le, és ne a saját élményeimet mondjam el, amit amúgy is tudtam, de így persze csupa ilyen jutott az eszembe.

A végén pedig volt egy szituáció, az szerintem könnyű volt. Az egyik kérdésnél nem értettem egy szót, visszakérdeztem, hogy mit jelent, elvileg ilyenkor ez nem baj. Egyszer meg simán nem hallottam jól, hogy mit mond, akkor is visszakérdeztem, szóval ne rezelj be, ha ilyen van. Az egész vizsgát felvették diktafonnal, készülj fel lelkileg, ha nem szereted az ilyesmit.

A magnóval légy óvatos, elég gyors sajnos a szöveg. Én az emelt érettségi feladataival gyakoroltam, és annál jóval nehezebb volt. Az írásbelin (az egynyelvű vizsgán legalábbis) nem lehet feladatot választani sehol, mindent ki kell dolgozni. Elvileg itt nyelvtani teszt sincs, de az egyik szövegértés feladat szerintem inkább nyelvtani teszt volt, de nem a szivatós fajtából.

Itt van a vizsgák felépítése egyébként:

[link]

2018. jan. 9. 19:34
 2/2 A kérdező kommentje:
Köszi szépen! A magnó már megvolt korábban, csak a témákból utálok párat, így örülök, hogy lehet választani:)
2018. jan. 9. 20:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!