Nulláról mennyi idő alatt lehet megtanulni németül annyira, hogy képes legyek középfokú nyelvvizsgát tenni?
Először is érdemes lenne nyelvtanfolyamra vagy magantanárhoz járnod. Ugyanis kell valaki, akivel tudsz beszélgetni, és aki kijavítja a szóbeli-írásbeli hibáidat.
Ha minden nap foglalkozol vele, pl megtanulsz 10-20 szót, nézel filmeket, olvasol könyveket németül, és jársz az órákra, nyelvtanozol, akkor 1-2 éven belül eljutsz középfokra. Ha intenzívebben csinálod, akkor nyilván előbb is lehet, de ez függ az egyéni adottságaidtól is.
Szerintem 1 év alatt alapfokra juthatsz el. Se egyesül a nulláról semmiképp se megy. Ilyenkor tényleg iratkozz be egy kezdőknek való nyelvtanfolyamra, az hétvégén vagy este van. Először ez utána, magántanár és könyvek. Majd, ha alapfokon elkezdhetsz meséket, híreket is nézni.
Először is rengeteg idő és pénzbe kerül. Az meg hülye, aki azt tanácsolja, hogy nézzen filmeket. És hogy képzeled, ha még az igeragozást se tudja. Egyszer az alapnyelvtant és minimális szókincsnek kell lennie, hogy mesét nézhessen (nem gáz, nyelvtanulásra kiváló, vannak jók is :)
Viszont, ha soha nem tanultál németet, miért ebből akarsz nyelvvizsgázni? Mert gondolom diplomához kell stb. Angolból, vagy nem tudom csak könnyebb lenne.
Én 3 évet mondanék legalább, ha nagyon intenzív 2 év.
Köszönöm az eddigi válaszokat!
23 éves vagyok, angolt azt hiszem 2 évet tanultam általánosban + 4-et középiskolában, középiskola végén tettem le a középfokú nyelvvizsgát. Arra is gondoltam, hogy ezt fejlesztem felsőfokú szintre, mivel külföldi fórumok, ismerősök révén magabiztos a tudásom, persze a nyelvtant, bonyolult igeidőket lehetne fejleszteni.
Németet 8 évet tanultam általánosban, de nem kaptam meg az "alap" tudást, és nem is érdekelt, így nagyon kevés volt az ismeretem. :(
Nekem is németből és angolból van felsőfokúm. Nem dicseledni jöttem ide. Nem meséket nézek, de az elején igenis azzal kell kezdeni. Mint a kisgyerek, amikor tanulja az anyanyelvét.
Nem ültetheted le egy fim elé, ha a sein ragozását se tudja.
Soha nem tanult németül, érted? Még jó pár év mire meg tud nézni egy filmet. Meg könyvet olvasson. Nem azt kérdezte, hogy 6 évnyi sulis tanulás után, hogy csináljak nyelvvizsgát.
Tanár, kezdő nyelvtanfolyam.
Meg bár számomra nagyon könnyű a német, egy nehéz nyelv, de egy év alatt n jutsz el középfokra. Napi 8 órát dolgozik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!