Szerintetek eltudnék a nyelvtudásommal boldogulni Angliában? Hogyan tudok még többet fejlődni?
*el tudnék boldogulni
Ha nem lesz szükséged szaknyelvre (tudományok, mechanika, stb), akkor elleszel. Hétköznapi beszédben ugyanolyan a kommunikáció, mint a sorozatokban.
Én a kozépiskola alapp éppen hogy nem buktam meg angolból. Mégis volt az a 'remek' otletem, hogy kikoltozok Angliába. Az elso év az nagyon rossz volt. Semmi onbizalmam nem volt megszólalni, nem értettem semmit. Nagyon lassan sikerult elérnem azt a szintet, hogy már nagyon alapszinten tudjak kommunikálni. A második és harmadik év ilyen volt. Plusz a harmadik évben vettem gyerekeknek szóló természettudományos tankonyveket és azokból tanultam a szókincset. A negyedik évre beiratkoztam egy tudományos szakképzésre. Év végére sikerult elérnem, hogy esszéket magabiztosan egybol a word-be tudjak írni és csak utólag csekkoljam le a helyesírást. A beszédem is sokkal érthetobb lett. Most az otodik évben folyatom a képzést, már nagyon jól megy, plusz emellett van angolom is ahol a szépirodalmat tanulom és azóta a beszédem és az írásom sokkal választékosabb lett. Ez én vagyok, kezdeti minimális szorgalommal és rossz nyelvérzékkel.
Barátnom otthon germanisztikát tanult az egyetemen, tehát jó nyelvérzéke volt, igaz angolt egy kicsit tanult elotte. A kozépfokú nyelvvizsga szintje alatt volt. Neki segítettem kijonni. Kezdetben csak makogott, de egy hónap alatt feljott arra a szintre amit nekem egy év alatt sikerult elérnem. Egy fél évvel késobb azon a szinten volt, ahol én a harmadik évben.
Ez az a szint ahol már meg tudod magad értettni. Ha nem is mindent, de visszakérdezve már nem jelent gondott a beszélgetés. Ezzel a szinttel el tudz végezni gyári munkákat, mekiben dolgozhatsz, szakács, pincér lehetsz. Ezekkel a munkákkal is lehet jól keresni. Viszont ha erre a nyelvtudásra rágyúrsz, akkor irodába is el tudsz helyezhedni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!