ORIGO felsőfokú szóbeli nyelvvizsgával rendelkezők válaszát várom?
Ezekre lennék kíváncsi:
-mennyire volt szigorú az egész (vizsgáztatók, pontozás)
-nektek mi volt a szituáció és milyen képeket kaptatok
-a hallott szövegértésnél milyennek találtátok a magnót
Előre is köszönöm a válaszaitokat. :D
A közhiedelemmel ellentétben az origó ( az az rigó utcai ) nyelvvizsga nem "kemény" :) Én 16 évesen tettem le az angol origó felsőt.
Most 20 vagyok ... szóval nem biztos, hogy mindenre jól emlékszem és pár dolog változgatott is.
-A vizsgázgatók a szükségesnél többet nem beszéltek. Néha körbe jártak és 1-2 embernek megnézték a szótárát kb 30ból.
(de amikor én írtam több nyelvből raktak felsőt ugyan abban a teremben, mert arra kevés jelentkező volt)
-Ötletem sincs :D már csak arra emlékszem, hogy egy űrhajót kaptam és utána elkezdtem beszélni a közlekedésről.
-Nagyon könnyű volt és ha jól emlékszem mindenki kapott egy fülest, hogy jól hallja és egy másik teremből irányították. Szóval a bent lévő nő csak felügyelt.
En tavaly csinaltam meg a szobelit, nagyon aranyosak voltak a vizsgaztatok. Szerintem korrekten pontoztak, annyi pontot kaptam amennyire szamitottam😁
A szituaciora mar nem teljesen emlekszem, de olyasmi volt, hogy a baratnom depresszios es fel kell viditanom, kell kerdeznem a problemajarol, meg kell azt oldani es ki kell mozditanom ot a hazbol. Szerencsere eleg konnyu tetelt huztam😁
2 kepet kellett huzni, az egyiken epitkezes volt, a masikon pedig egy beteg kislany.
A magno nem volt nehez, bar en elotte megcsinaltam rengeteg feladatot, tehat ha te is alaposan felkeszulsz akkor menni fog! :)
Legalább öt témát kellett érinteni.
Amúgy sokkal nyugodtabb/megnyugtatóbb volt a hangulat, mint amit én vártam. Tényleg arra kiváncsiak, hogy Te mit tudsz és nem arra, amit nem tudsz.
Viszont a szimpátia "játszik". Sajnos.... De, ez lehet
csak rosszindulat a részemről....
Igy is meg vagyok elégedve, bár a LABOR eredményt még
nem ismerem...
Két kép közül kellett választani:
- elektromos autó
vagy
- partnerkapcsolat
Mindkettő jó lett volna, de nekem a partnerkapcsolat jobban tetszett.
Utána a városi - falusi élet különbsége, előnyei,hátrányai voltak.
A társalgás pedig a hamis nyelvvizsga bizonyitványokról szólt és a nyelvtudás / nyelvtanulás szükségességéről.
Hirtelen nem emlékszem, mi volt még, de a munka és a család is szóba került....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!