Felsőfokú német nyelvvizsgára mennyi idő felkészülni?
Ha megvan a középfokú német nyelvvizsgám, akkor onnantól mennyi idő kellene a felkészülésre?
1,5 év alatt sikerülhet egyedül? Ha minden nap foglalkozom vele, de tanárhoz nem szeretnék járni (maximum 1 felkészítő tanfolyam, abból se valami fél éves)
Hogy készüljek rá?
Hogyne sikerülhetne. Ha kitartóan foglalkozol vele, simán menni fog.
"Hogy készüljek rá?" Én csakis egy módszert tudok ajánlani, ami nem a tanár és nem is a tankönyvek. Hanem az "igazi" német nyelv. Könyvolvasás, filmnézés és így tovább. Szerintem minden nyelvet így lehet megismerni.
"Könyvolvasás, filmnézés és így tovább. Szerintem minden nyelvet így lehet megismerni."
Azért egy felsőfokhoz már kevés a "megismerés.
Szerintem még az anyanyelvi környezet is kevés.
A hétköznapi nyelvhasználat nem egyenlő a felsőfokkal. Csak nézz szét a saját anyanyelvednél. Elég csak a gyk-n olvasgatni. :D Magyar az anyanyelvem, de szerintem simán elhasalnék egy felsőfokún. Pedig nem 1.5 éve tanulom. :D
Másodiknál a pont.
BÁrmennyire egyedül akarod megoldani, jobban jársz, ha elmész egy magántanárhoz. Aki 1, max 2. emberrel foglalkozik egyszerre, nyilván nem 2 fillér, de így tényleg stabil, magabiztos nyelvtudásod lesz.
Tapasztalat
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!