Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Hol tudna a fiam még idén...

Hol tudna a fiam még idén nyáron angol nemzetközi alapfokú nyelvvizsgát szerezni? Egyáltalán mi ennek a feltétele? Kell valamit kérni az iskolától is? Most 17 éves, középiskolás és nagyon megy neki. Az iskolában azt mondták keresse meg a neten.

Figyelt kérdés
2010. jún. 2. 10:08
 1/9 anonim ***** válasza:
82%

Hát lenne pár kérdésem:

1. Nemzetközi vizsga alatt nemzetközileg elismertet értesz?

2. Miért kell neki alapfokú 17 évesen? Csak azért, hogy meglegyen a papír? (Mert továbbtanuláshoz nem ér semmit.)

3. Mit jelent az, hogy nagyon megy neki? Mennyi ideje tanulja, milyen intenzitással?

Egyébként nincs semmilyen feltétele (azon kívül, hogy időben kell jelentkezni, és a nem kevés vizsgadíjat befizetni), az iskolától sem kell semmi (miért kellene?).

2010. jún. 2. 10:16
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

keresse meg a neten.

rengeteg helyen lehet vizsgázni, szerintem ugyan az alapfoknak semmi értelme (az kb annyi, hogy tud kérni egy pohár vizet) és nem is használhatja semmire. Tegye le a középfokot.

Nincs feltétele, jelentkezni kell és kifizetni a vizsgadíjat.

2010. jún. 2. 10:16
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

Úgy, hogy jelentkezik egyre. Az iskolának ehhez semmi köze:)

[link]

Itt meg tudod nézni milyen nyelvvizsgák vannak.

2010. jún. 2. 10:17
 4/9 A kérdező kommentje:
na ennyit értek hozzá,látjátok?6 éves kora óta tanulja az angolt, a suliban ..egyébként..ja én azt hittem ez úgy megy előbb le KELL alapfokuzni majd csak aztán jöhet a középfokú...na télleg nem értek hozzá...ez látszik,szégyen vagy sem:(((
2010. jún. 2. 10:21
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

Dehogy, nem kell alapfokúzni előtte. Ha 6 éves kora óta tanulja, biztos vagy olyan szinten, hogy sikerüljön középfok, szóval menjen rögtön arra.

A vizsgát pedig válassza ki ő, az alapján, hogy milyen típusú feladatok vannak (nézegessen minta feladatsorokat), legyen-e benne fordítás vagy sem, stb.

2010. jún. 2. 10:29
 6/9 A kérdező kommentje:
köszi a gyors választ, már találtunk is emailcimet ahol érdeklődtünk a részletekről...még épp időben junius 27-ig kell leadni a jelentkezést az augusztusi vizsgához...köszi még 1x:)))))))))))))))))))))))
2010. jún. 2. 10:38
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

Helló!

www.nyak.hu

itt megtalálja az összes, Magyarországon akkreditált (elfogadott) nyelvvizsgát. Tud szűrni is, hogy a lakóhelyéhez melyik vizsgá/vizsgák vannak legközelebb.

Az ára változóak, informálódni a vizsgák honlapjain lehet.

Érdemes lenne valamennyi próbatesztet kinyomtatni, azt oldja meg a gyerek, majd ami a legjobban sikerült neki, érdemes lenne arra készülni.

Lehet kapni felkészítőkönyveket, ezeket is általában a honlapokról lehet rendelni, de többet láttam már könyvesboltokban is (fel van tüntetve, hogy melyik vizsgarendszer adta ki)

Szóbeli részre pedig nagyon jó a '1000 questions and answers' című könyv, ez szinte az összes szóbeli témakört feldolgozza, ami a vizsgán előfordulhat, szókincset növel.. :) szóval nagyon hasznos.

Érdemes lehet vizsga előtt pár órát tanárhoz járatni a szóbeli gyakorlása érdekében illetve a leveleket is ki kell javítania valakinek :)

Tömören ennyi.

Magyarországon nemzetközi nyelvvizsgák az egynyelvű nyelvvizsgák, melyekben nincs fordítási feladat, általában külföldi székhelyű vizsgarendszerek vizsgái, kevesebb nyelvtani tudást igényel (persze kell, de nem mennek annyira rá)

Ilyen: Cambridge (angol), TELC (német), ECL (Pécsi Tudományegyetem), Euro (magyar, van 2nyelvű változata is). Hirtelen ennyi jut eszembe, érdemes lenne megnézni őket, megírni a próbateszteket, abból látszik melyik lesz a megfelelő. Minden vizsga más és más, mind különbözik valamiben, van, amelyikben nem használhatunk szótárt (!) ez is egy nehézség sokaknál.

Ha csak a továbbtanulás miatt kell a pont, talán érdemesebb lenne az emelt érettségit megpróbálni, 60%-tól ad nyelvvizsgát, és az ingyen is lenne :) persze jobb egy nyv..

Ezt azért írtam, mert ha továbbtanul, a diplomához szüksége lesz nyelvvizsgá(k)ra, szaktól függően akár többre is és akár szakmaira is. Ezesetben feleslegessé fog válni az általános nyelvvizsga, és ugyanúgy ki kell fizetni és le kell tenni a szakmait is, ami ugyanúgy 20e körül van..

Kb tudja már a fiú mi érdekli, milyen irányba szeretne továbbmenni, meg kellene nézni, ott, az adott szakon mi lesz a követelmény, és ha lehetőség van rá, próbálja a szakmait letenni.

A szakmai nyv csak szókincsben tér el a simától, nincsenek benne általános, mindennapi dolgok (posta, orvos, iskola, hobbi, család..) hanem szakmai (ez lehet üzlet, kereskedelem, idegenforgalom, katonai, informatikai, orvosi, jogi.. ezek is fent vannak a www.nyak.hu oldalon).

Én pl idegenforgalmat tanulok, 2 nyelvvizsgát tettem le középiskolában, mindkettő általános, de nekem szakmai kell a diplomához, így újra kell vizsgáznom mindkét nyelven, újabb 20e forintokért.. 40ezer forintot kidobtam ez általánosokra, holott a szakmai is elfogadható általánosnak, de fordítva nem.

Tehát ha a gyerek letesz egy szakmai középfokú nyelvvizsgát (ugyanúgy B2), ugyanúgy kap érte pontot felvételin, ha sima általános nyelvvizsgát követelnek meg a végzettséghez, teljesen megfelel az is, azoban ha általánosat tesz és szakmait kérnek, újra kell vizsgáznia. Ez van :)

Jobb utánanézni, mint később károgni rajta..

Szakmai nyelvvizsgákból is óriási a kínálat, ezekre is könnyen fel lehet készülni, remek felkészítő könyvek vannak (honlapokról lehet rendelni, 1-2 kapható könyvesboltban is). Megfelelő, erős középfokú nyelvtudás kell (nyelvtan ismerete) és erre épül rá a szakmai szókincs, a vizsgán is erről fog szólni az egész, nem kell előre rettegni, hogy milyen témát húz majd :) vagy mi várható a levélben, itt biztos, hogy hivatalos levelet kell írni a már begyakorolt témában.

Én pl 2-3 hónap alatt felkészültem szakmaira és elsőre sikerült :) szóval a te gyerekednek sem tarthat sokkal tovább :) Sok szerencsét

Bocs, hogy hosszú lett, de úgy érzem minden fontos :)

2010. jún. 2. 11:48
 8/9 anonim ***** válasza:

Kedves Utolsó válaszoló!

Az emelt szintű érettségi már nem ad automatikusan nyelvvizsgát. Ebben biztos vagyok mert én 2009-ben, amikor angolból emelten érettségiztem, akkor nekem 90 % -os eredményemhez nem kaptam nyelvvizsgát. Ennek én utána is jártam és azt a választ kaptam, hogy ezt 2006-ban eltörölték.

Csak, hogy a kérdéshez is hozzászóljak (látom, hogy régi a kérdés), szerintem érdemesebb megcsinálni a középfokút. Nem szabad alapfokúval kezdeni, mert sztem az csak annak jó, akinek a munkájához azt kérik, más esetben egyébként felesleges pénzkidobás.

Nekem ez a véleményem és a tapasztalatom.

2011. jún. 16. 23:40
 9/9 anonim ***** válasza:

Utolsó: Akkor téged csúnyán átvertek. Azt törölték el, hogy a nyelvvizsgára lehessen emelt szintűt kapni!!!

Fordítva még mindig megvan. Ha 60% fölé sikerült az emelt érettségi nyelvből, akkor az egyenértékű egy államilag elismert középfokú nyelvvizsgával.

Az érettségi bizonyítványban van egy oldal, és oda van beleírva, hogy ilyen és olyan jogszabály alapján egyenértékű a nyelvvizsgával.

2011. jún. 16. 23:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!