Mi számít C1-es német nyelvtannak?
Arra gondolok, hogy például:
zu+INF -B1
Passiv -B2
Indirekte Rede -C1
de mi a többi? mi számít még c1-esnek??
A válaszokat előre is köszönöm
Nem vagyok nyelvtanát, mindössze egy felsőfokúm van németből, de szerintem (elsősorban) felsőfokra kell még:
- Futur II és alkalmazásai (mondjuk nem árt, ha ismered már B2-n is)
- Zweite Bedeutung der Modalverben (ez is jól jön középre, de felsőfokon ez nagyon alap)
- Minden más nyelvtant egy kicsit alaposabban kell tudni (pl. Adjektivdeklination is olyan, hogy felsőfokon is hozzá lehet tanulni nyalánkságokat, minthogy milyen ragozás áll az allerlei után)
- Egy rakás vonzatos ige ott van még, ami már a szókincs határát súrolja, de azért ott van a nyelvtannál is
- Illetve ez nem nyelvtan, de elvárják C1-en az állandósult szókapcsolatok (Funktionsverbgefüge) pontos használatát, ilyet nyelvvizsgán ott használj, ahol csak tudsz.
Alapvetően viszont középszinten már elvárható, hogy megérts és felismerj minden nyelvtani jelenséget (legyen az akár indirekte Rede is).
Véletlen botlottam ide, de utólag is mennyire vicces ez a sok nyelvvizsgás dolog :D
Mérnöki pozícióban ahova kell nyelvtudás pl: az esetek 95 %-ában elő sem vetetik a nagy nyelvizsga papírt :D Elő beszédre váltás aztán ennyi :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!