Melyik nyelvet lenne érdemes pluszban megtanulnom?
Sziasztok!
20 éves vagyok, logisztikusnak tanulok jelenleg Olaszországban (így tanulom is az ország nyelvét). Angolból közel anyanyelvi szinten beszélek, mert majd 5 évet éltünk Kanadában. Ott franciát is tanultam 1 évig, de nem sok maradt meg. Németet tanultam a középiskolában, azt középszinten beszélem. Az lenne a kérdésem, hogy a lentebbi nyelvek közül elyiket lenne érdemes elkezdenem és miért és mennyire tudnám hasznosítani a leendő szakmámban:
francia (újrakezdés),
spanyol,
norvég,
holland,
mandarin (bár lehet ez túl nehéz lenne), orosz (annyira nem vonz),
arab/perzsai (érdekel a kúltúra, főleg Marokkó és a perzsai/iráni kultúra, ugyanakkor nagyrészt háborús övezet és piszok nehéz maga a nyelv),
portugál (nem nagyon voz, de sokan beszélik)
Bármilyen egyéb javaslatot szívesen fogadok, szeretem a nyelveket. Ami a terveimet illeti: szállítmányozás terén szeretnék elhelyezkedni, esetleg céget alapítani vagy terméket előállítani (van egy két ötletem) és főleg Európában maradnék, de meg van rá az esély hogy visszamegyek Kanadába. (szeretem a hideget és nem mennék olyan helyre ahol nincs hó és hegy :D )
Köszi a válaszokat,
20L
#14 köszi a válaszod
#15 pluszban negyedik idegen nyelvnek, mert még úgy érzem hogy ez hiányzik, eddig beszélek angolul (közel anyanyelvként), németül és olaszul különböző de minimum közép szinten. És még egy idegen nyelvet el szeretnék sajátítani. :)
Németet tudsz?
Ha igen nem nehéz (így mert tudod az angolt) a francia, és a holland, meg még a többi nyugati hasonló.
Arabot nem nagyon tudsz hasznosítani. Max. majd ha jönnek a migránsok...!!!
Viccet félretéve azt már nem nagyon használjuk.
Portugál helett francia vagy spanyol meg az OLASZ! azt nyomják még..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!