Ha januártól ingyenes lesz az első nyelv vizsga de én régebben már fizetősen megcsináltam, lehet-e ingyenes a következő amit jövőre akarok csinálni?
Tudom hogy az "akció" csak az ELSŐ nyelv vizsgára vonatkozik de a kérdést azért érzem jogosnak mivel én éppen kimaradtam és fizetnem kellett (sok más emberrel együtt) ezért gondolom hogy a méltányosság nevében a következő nyelv vizsgával lehetne kompenzálni. Nem tartom logikusnak azt hogy csak azért mert valaki fizetett az első nyelv vizsgáért nem élhet azzal a lehetőséggel amit az utánakövetkezők kapnak. (Végül is kifizettem egy extra vizsgát.)
Azért is lenne fontos és azért foglalkozok a kérdéssel mert nem vagyunk túl jó anyagi állapotban és nagy segítséget jelentene ha legalább egy emelt nyelv vizsgáért nem kéne fizetnem. És ha jól tudom eredetileg ezt a kezdeményezést azért találták ki hogy ösztönözzék az embereket a nyelv vizsga megszerzésére a pénzügyi nehézségek megszüntetésével.
Na most tudom hogy a válaszok valószínűleg arra fognak rámutatni hogy csak a 2018/01/01-től számított ELSŐ nyelv vizsgára érvényes.
Tulajdon képen arra lennék kíváncsi hogy kinek írhatnék ezzel az ügyben kapcsolatban, (pl: kormányhivatal) kivel kéne felvennem a kapcsolatot ?
Még ha elküldenek is szeretnék tudni egy hivatalos indokot hogy miért nem lehetséges ez.
Lehet hogy lemaradtam bármilyen fontos a témával kapcsolatos közleményről ,ha tudnátok bármilyen infót szolgáltatni erről azt előre is köszönöm.
Nem, csak az elsőt.
És abban az esetben is be kell majd fizetni a nyelvvizsga árát, és amennyiben sikeres, lehet visszaigényelni.
A hivatalos indok nem kell. Illetve annyi, az ELSŐ SIKERES nyelvvizsga lesz ingyenes.
A cél az, hogy LEGALÁBB EGY idegen nyelvet tudjanak többen.
Nálad a cél már teljesült.
"Annak is ingyenes lesz,aki felnőttként kezdett nyelvet tanulni?"
Szerintem igen. Én valószínűsítem.
Nem , úgy látom nem, itt van pár részlet
Mellesleg nem értem, hogy mi baja van pár embernek azza,ha valaki egy kérdéshez kapcsolódóan kérdez.
Bennem is felmerült a kérdés, viszont nekem emelt szintű érettségim van amit utólag, szintemelővel szereztem. Mivel az emeltem meghaladta 60%-ot, így a tanúsítványomra ráírták, hogy "államilag elismert nyelvvizsga-bizonyítvánnyal egyenértékű okiratnak minősül".
Ez alapján valószínűleg nem igényelhetném vissza a következő nyelvvizsgám árát, de azért mégsem fair, mert én csak érettségizni mentem nem konkrétan nyelvvizsgázni.
Bocs az offért, de hátha valaki tudja mi vonatkozik az emelt szinten érettségizőkre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!