Szerintetek melyik a nehezebb angolból, a gazdasági szaknyelv vagy a felsőfokú nyelvvizsga?
Kinek melyik a nehezebb
(aki tanulta a gazd-i szaknyelvet, annak
val.színűleg az a könnyebb)
Szerintem könnyebb a gazdasági szaknyelv. Hogy melyiket válaszd, az attól függ, mennyire szereted a kihívásokat.
Ha egyébként már megvan a B2 szint (nem feltétlenül nyelvvizsga, hanem az aktív nyelvtudásod van már ilyen szinten), akkor viszonylag könnyű hozzátanulni a gazdasági szakszókincset, pláne, ha a szakszókincs mögött rejlő fogalmakkal már tisztában vagy. Ez az út nekem halál unalmasnak tűnt, a felsőfokban viszont izgalmas kihívást láttam, ezért azt választottam.
De ha csak "megúszásra" játszol, túl akarsz lenni rajta, mert muszáj a diplomához, akkor menj rá a szaknyelvre.
Köszönöm a válaszokat!
Nem nekem kell, egyik barátnőm csinálja a diploma miatt, úgyhogy januárig meg kellene legyen valamelyikkel. Tanulta a szaknyelvet, de nem sokat tud, megpróbált arra felkészülni, de azt mondta nem megy. Nincs középfokúja. Egyébként az egyik tanár két éve azt mondta neki, hogy nem olyan jó az angolja, azért csodálkozok, hogy be mer vállalni egy felsőfokút.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!